Baigta nagrinėti T. Dobrovolskio nužudymo byla | KaunoDiena.lt

BAIGTA NAGRINĖTI T. DOBROVOLSKIO NUŽUDYMO BYLA

Vilniaus apygardos teismas penktadienį baigė nagrinėti bylą dėl prieš beveik trejus metus įvykdyto kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo. Nuosprendis bus skelbiamas  po trijų savaičių – gruodžio 29 dieną.

„Nagrinėjimas baigtas, liko priimti procesinį sprendimą, jis bus skelbiamas gruodžio 29 dieną. Visi kaltinamieji privalo dalyvauti“, – sakė teisėjas Stasys Lemežis, išklausęs dviejų kaltinamųjų paskutiniųjų žodžių.

Kaltinamasis Skirmantas Jankauskas, kuriam pareikšti kaltinimai dėl kompozitoriaus nužudymo, tačiau prokuroras nesiūlo teismui  pripažinti jį kaltu dėl šio nusikaltimo, kaip ir kiti kaltinamieji išreiškė apgailestavimą dėl nelaimės.

„Iš viso širdies užuojauta artimiesiems. Iš tikrųjų neįsivaizduojamas skausmas. Ir kad jums užteko jėgų vaikščioti į šituos posėdžius – neįsivaizduoju. Be galo gaila žuvusiojo, asmuo žuvo, neteko gyvybės dėl beprasmiško įvykio“,– sunkiai rinkdamas žodžius ir žiūrėdamas į salėje sėdinčius nužudytojo šeimos narius kalbėjo S. Jankauskas.

Jis sakė, kad trejus jam buvo metami nepagrįsti kaltinimai, jis viešai buvo įvardijamas žudiku.

„Mano susidūrimas su žuvusiuoju buvo draugiškas: priėjo žmogus draugiškai nusiteikęs, tai jautėsi. Mes tiesiog bendravom“, – sakė S. Jankauskas. Jis prašė teismo teisingo nuosprendžio.

Jaunuolis tikino, kad tąkart į barą atėjos pavargęs po darbų, nebuvo nusiteikęs vartoti alkoholio, jis negalėjo numatyti tragiškos įvykių baigties.

„Viskas taip staigiai įvyko – ne minučių, o sekundžių reikalas“, – prisiminė S Jankauskas.

Nužudytojo motina kalbant S. Jankauskui išbėgo iš teismo salės.

„Septyni advokatai – visas frontas“, – sakė moteris prie posėdį, žiūrėdama į salėje sėdinčius kaltinamuosius ir jų gynėjus.

Paskutiniojo žodžio teisė penktadienį buvo suteikta ir Karoliui Pociūnui, jį vienintelė iš šešių jaunuolių prokuroras prašo pripažinti kaltu ir nuteisti 12 metų dėl T. Dobrovolskio nužudymo.

„Savo kaltės nepripažįstu, iškelta galva savo parodymų laikysiuos kiek reikės, prašau teismo priimti teisingą sprendimą“, – sakė jis.

Kompozitorius Vilniaus mieste 2014 metų gruodį prie tuomet veikusio naktinio baro nužudytas vienu smūgiu – skėčio galas pataikė į akį, pažeidė smegenis. Nukentėjusysįjį ištiko koma, jis kitų metų sausį mirė ligoninėje.

Valstybės kaltintojas prokuroras Liutauras Rudzevičius mano, kad dėl kompozitoriaus nužudymo kaltu gali būti pripažintas tik vienas muštynių dalyvis – K. Pociūnas. Jam siūloma skirti 12 metų laisvės atėmimo.

Teismui dėl nužudymo buvo perduoti dar du jaunuoliai – S. Jankauskas ir Audrius Šalna. Pasak prokuroro, teisme paaiškėjo nusikaltimo aplinkybės, todėl jo pozicija dabar tokia, nuteisti dėl nužudymo siūloma tik vieną asmenį.

Vieno žmogaus mirtimi ir dar kelių asmenų sužalojimu pasibaigęs konfliktas kilo dėl kelių asmenų kalbų apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Vieni bare buvę asmenys pareiškė palaikantys šį politiką, kiti pasmerkė tokį požiūrį. Pasmerkusieji pasikvietė mieste buvusius draugus, kilo muštynės, per kurias nužudytas T. Dobrovolskis ir sužaloti dar keli jauni vyrai. Liudytojai sakė, kad su šunimi į barą atėjęs T. Dobrovolskis  bare niekam grėsmės nekėlė.

Kaltinamųjų advokatai posėdžiuose reiškė pretenzijas teisėsaugai, kad ji nesugebėjo ištirti muštynių, pasibaigusių žmogaus nužudymu. Jie atkreipė dėmesį, kad nužudymo įrankis – atsitiktinai į barą merginos atsineštas ir kažkurio jaunuolio rankose atsidūręs skėtis – buvo surastas po įvykio praėjus daugiau nei savaitei, praėjus tiek daug laiko pareigūnai prarado aptikti tyrimui reikšmingus įkalčius ant skėčio.

Tuo metu prokuratūra teigė, kad pati gynyba prieštaravo kai kuriems papildomiems tyrimo veiksmams, kai kurie kaltinamieji nesutiko tirtis poligrafu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS