Dėl dviejų žmonių žūties sūkurinėje vonioje nuteista buto savininkė | KaunoDiena.lt

DĖL DVIEJŲ ŽMONIŲ ŽŪTIES SŪKURINĖJE VONIOJE NUTEISTA BUTO SAVININKĖ

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį kalta dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, kai sūkurinėje vonioje žuvo pora, pripažino vilnietę Eriką Saulutę Repšienę.

Moteriai skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant pustrečių metų.

Jai, kaip nuomoto buto savininkei, buvo pateikti kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidžiant teisės aktų numatytas specialias elgesio saugumo taisykles.

E. S. Repšienės sutuoktinis, kuris buvo kaltintas toje pat byloje, išteisintas, neįrodžius, kad jis dalyvavo padarant nusikaltimą.

Teisėjas Linas Dudys sakė, kad neveikė traukos jutiklis, patalpos buvo uždaros, išsiskyrus anglies monoksidui žuvo du žmonės. Pasak teisėjo, E. S. Repšienė žinojo, kad jutiklis pašalintas, tačiau „lengvabūdiškai tikėjosi išvengti pasekmių“. Lygtinė bausmė jai skirta, nes buvo teisiama pirmą kartą.

Sūkurinėje vonioje žuvusios merginos ir vyro artimiesiems priteista per 150 tūkst. žalos atlyginimo.

Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Nelaimė įvyko 2014 metų vasarą Žvėryno rajone nuomojame bute. Sūkurinėje vonioje buvo rasti mirę du žmonės – 38 metų vyras ir 23 metų mergina.

Kaltinimai dėl galbūt neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidžiant teisės aktų numatytas specialias elgesio saugumo taisykles pateikti nuomoto buto savininkams.

Tirtos įvairios įvykio versijos, apklausti liudytojai, gautos specialistų išvados. Prokuratūra teigė, kad surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad nuomojame bute dujinis vandens šildytuvas buvo įrengtas pažeidžiant teisės aktuose numatytas specialias elgesio saugumo taisykles. Remiantis Lietuvos teismo ekspertų išvadomis, nukentėję asmenys apsinuodijo dujų skleidžiamu nuodingu anglies monoksidu ir mirė paskendę sūkurinėje vonioje.

Kaip skelbė žiniasklaida, butą nuomojusi moteris sutartu laiku atvyko pasiimti raktų. Kambarį išsinuomojusi pora į beldimą nereagavo, nors buvo matyti, kad bute kažkas yra. Kai ir po poros valandų durų niekas neatidarė, moteris jas atsirakino atsarginiu raktu ir užėjusi į vidų vonioje išvydo du negyvus žmones.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Teta

Tai stai kuo baigiasi vyru isdavystes uz malonumus sumokejo gyvybe tai tragiska, cia turbut is auksciau baudziama uz nuodemes

senjoras

ot tempai pas mus reikia 4iu metų, kad išsaiškint, kad neteisingai buvo pajungtas dujinis šildytuvas..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS