E. Dragūnas žada reikalauti kompensacijos už namo nugriovimą | KaunoDiena.lt

E. DRAGŪNAS ŽADA REIKALAUTI KOMPENSACIJOS UŽ NAMO NUGRIOVIMĄ

Antstolė kreipėsi į teismą, prašydama už savavališkas namo statybas skirti baudą žinomam atlikėjui Egidijui Dragūnui.

Muzikos grupės „Sel“ lyderis sako nebuvęs informuotas apie šį teismo posėdį, ir žada reikalauti kompensacijos už namo nugriovimą.

Teismas bylą atidėjo

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl baudos skyrimo vykdomojoje byloje kreipėsi antstolė Asta Stanišauskaitė. Teismas trečiadienį bylos nagrinėjimą atidėjo, kad išsiaiškintų, ar E. Dragūnui tinkamai įteiktas šaukimas.

„Skolininkui išsiųstas šaukimas ir kol kas nėra jokių duomenų, ar jam šaukimas yra įteiktas“, – konstatavo teisėja Asta Jakutytė–Sungailienė

Pasak teisėjos, įstatymas numato teismui 30 dienų terminą išsiaiškinti, ar proceso dalyvis priėmė šaukimą, ar ne. Paštas taip pat nėra teismo informavęs, ar pavyko įteikti šaukimą E. Dragūnui.

Aš suprantu, kad stovi masė namų pastatyta, kur kažkas yra pažeista, ir aš esu pagautas kaip parodomasis zuikis.

E. Dragūnui gresia iki 300 eurų bauda už kiekvieną nurodymo nevykdymo dieną.

Šioje byloje išieškotojas yra Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos. Inspekcijos atstovė Justina Dirmantaitė teismui sakė, kad palaiko antstolės prašymą skirti baudą.

„Buvo nustatyta savavališka statyba – buvo pradėta šalinimo procedūra, kadangi nevykdė privalomojo nurodymo ir toliau vykdė statybos darbus, prašome tenkinti prašymą“, – teismui sakė J. Dirmantaitė.

E. Dragūnas sako negavęs šaukimo

E. Dragūnas sako, kad negavo šaukimo į trečiadienio teismo posėdį.

„Šiai minutei negavau šaukimo. Paraginsiu atsiųsti šaukimą, kad žinočiau, kur eiti“, - BNS sakė atlikėjas.

Spalio 30 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas E. Dragūną įpareigojo per pusmetį savo lėšomis nugriauti Pavilnių regioniniame parke esantį gyvenamąjį namą. Teisėjas Gintaras Pašvenskas panaikino savivaldybės išduotą leidimą ir paskelbė, kad detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams, buvo labai išplėstas namo tūris.

E. Dragūnas sakė, kad šio teismo sprendimo neskųs, bet reikalaus kompensacijos.

„Mes sutinkame - tegu griauna ir kompensuoja, jeigu tai apsimoka valstybei. Išduodamas leidimas ir atimamas. Aš suprantu, kad stovi masė namų pastatyta, kur kažkas yra pažeista, ir aš esu pagautas kaip parodomasis zuikis“, - BNS trečiadienį sakė E. Dragūnas.

„Nenoriu veltis į šitą sistemą, tik stebiu visą šitą reikalą ir galvoju, ką mąsto parlamentas, kuris dirba su įstatymais, ar neatėjo laikas spręsti jiems šitą problemą ir greičiau priimti palankius įstatymus žmonėms. Iš principo įstatymai yra nusenę ir tiek Statybų inspekcija, tiek teismai vadovaujasi visiškai aklai ir mes esame įkaitai“, - pridūrė atlikėjas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vidas

O kiek kainavo leidimas statybai?

Anonimas

Negi Dragūnas pats statė ir vadovavo? Buvo darbų vykdytojas, rangovas, ar subrangovas? Negi pats išsirašė ir namo statybai leidimą. Negi už namo statybą mokėjęs lieka kaltas? Tokių namų tūkstančiai, tik šis dainininkas parodė kombinaciją, kad nieko iš jo negaus, ten ir reikia ieškoti šaknų?

Pilietis

Negalima statyti jeigu neturi leidimo.Durnas ,taip galima pasakyti,nori dar gauti iš valstybės, už nugriautą namą,pastatytą be leidimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS