FNTT sulaikė keturis vyrus su 1,3 mln. eurų grynųjų | KaunoDiena.lt

FNTT SULAIKĖ KETURIS VYRUS SU 1,3 MLN. EURŲ GRYNŲJŲ

  • 0

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai Vilniuje sulaikė leidimą Lietuvoje gyventi turintį Ukrainos pilietį ir tris Lietuvos piliečius, kaip įtariama, nepagrįstai turėjusius 1 mln. 300 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Kaip pranešę tarnyba, praėjusį penktadienį FNTT tyrėjai sostinėje, prie vienos iš finansų įstaigų, sulaikė automobilį „Mercedes Benz“ su keturiais vyriškiais. Patikrinus automobilį, jame buvusioje kuprinėje ir kartoninėje dėžutėje buvo rasta apie 700 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Tą pačią dieną Ukrainos piliečio nuomojamame seife finansų įstaigoje buvo rasta dar 550 tūkstančių eurų grynųjų pinigų, o asmens bei nuomojamo buto kratos metu rasta dar 50 tūkst. eurų.

FNTT turimais duomenimis, leidimą gyventi Lietuvoje turintis Ukrainos pilietis vadovavo Vilniuje registruotai bendrovei, kurioje dirbo keletas darbuotojų. Nustatyta, kad ukrainietis nebuvo deklaravęs, kad įvežė į Lietuvą milijoninę pinigų sumą. Pirminiais tyrimo duomenimis, tiek sulaikytas Ukrainos pilietis, tiek Lietuvos piliečiai neturi turto ir pajamų, kuriomis galėtų teisėtai pagrįsti 1 mln. 300 tūkst. eurų sumą.

FNTT Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visiems keturiems vyrams yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS