Girto vairavusio buvusio Seimo nario G. Mikolaičio byla perduota teismui | KaunoDiena.lt

GIRTO VAIRAVUSIO BUVUSIO SEIMO NARIO G. MIKOLAIČIO BYLA PERDUOTA TEISMUI

Vilniaus miesto apylinkės teismui prokurorai perdavė lapkričio pradžioje girto vairavusio ir iš įvykio vietos pasišalinusio buvusio Seimo nario Gintauto Mikolaičio bylą, skelbia Generalinė prokuratūra.

Lapkričio 3 dienos rytą policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad sostinės Ozo gatvėje esančioje prekybos centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje „Volvo“ automobilio vairuotojas galimai apgadino kitą automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus policijos pareigūnai automobilį „Volvo“ pastebėjo toje pačioje Ozo gatvėje esančio sporto klubo „Impuls“ stovėjimo aikštelėje.

Prie automobilio vairo sėdėjo nuo alkoholio apsvaigęs vyras (G. Mikolaitis - BNS). Jo kraujyje nustatyta 2,14 promilės alkoholio koncentracija. Tai, kad vairavo neblaivus, vyriškis neneigė nuo pat pradžių.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės – numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Vairuotojui taip pat gresia automobilio vertę atitinkančios pinigų sumos konfiskavimas – neblaivus jis vairavo nuomojamą automobilį, nuosavybės teise priklausantį kitiems asmenims.

Vairuotojui surašytas ir administracinio nusižengimo protokolas dėl eismo įvykio sukėlimo ir pasišalinimo iš įvykio vietos.

Dėl pomėgio alkoholiui buvęs Seimo narys buvo pagarsėjęs jau anksčiau – 2008 metų balandį tuo metu socialdemokratų narys po Seimą šlaistėsi neblaivus.

2006 metais G. Mikolaitis padarė avariją Raseinių rajone, pabėgo iš įvykio vietos ir pas teisėsaugininkus pasirodė tik rytojaus dieną. Teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad Seimo narys avariją padarė neblaivus, nors būta tokių įtarimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VYTAUTAS

na štai POPULERUS SEIMO VEIDAS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS