Girtutėlis šv. mišias aukojęs kunigas nubaustas 20 eurų bauda | KaunoDiena.lt

GIRTUTĖLIS ŠV. MIŠIAS AUKOJĘS KUNIGAS NUBAUSTAS 20 EURŲ BAUDA

Vilniaus policija 20 eurų bauda nubaudė Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios kunigą Valdą Girdžiušą, jis neblaivus aukojo šv. mišias už mirusįjį.

„Nubaustas administracine tvarka už girto pasirodymą viešoje, įžeidžiant žmonių orumą ir dorovę“, – BNS ketvirtadienį sakė Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato viršininkas Vitalijus Karpukas.

Pasak jo, dvasininkui paskirta minimali bauda, atsižvelgiant, kad jis anksčiau nebuvo baustas, gailisi dėl įvykio, prisipažįsta kaltas.

Kunigui taikyta administracinė atsakomybė.

„Baudžiamajai atsakomybei turi kilti pasekmės“, – BNS sakė V. Karpukas.

 

 

Kaip skelbta, Vilniaus Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje šv. mišias už tragiškai žuvusį jaunuolį trečiadienio vakarą aukojo sunkiai apgirtęs kunigas.

Vyskupas Darius Trijonis viešai atsiprašė dėl šio įvykio.

„Atsiprašau žuvusio jaunuolio artimųjų. Šiuo metu jie išgyvena didžiulę netektį. Prašau artimųjų atleidimo ir meldžiu, kad Dievas palengvintų jų skausmą, kurį netinkamas dvasininko elgesys tik pagilino“, – sako vyskupas.

Bažnyčioje kilus sąmyšiui, buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jiems buvo nurodyta, kad klebonas mišių metu nesugebėjo pakilti iš savo krėslo, kalbėjo nerišliai ir mišių metu vieną moterį išvarė iš bažnyčios. Kunigui nustatytas sunkus 2,84 promilės girtumas.

Vyras vėliau buvo paleistas, nes policija nusprendė, kad jis gali savimi pasirūpinti, nusikaltimo auka netaps.

Dvasininkas ketvirtadienį nurodytu laiku atvyko į komisariatą, davė paaiškinimus.

Vilniaus arkivyskupijos atstovė Santa Kančytė BNS sakė, kad kunigas Valdas Girdžiušas nuo penktadienio pradeda gydymą, jį kol kas pavaduos kiti kunigai.

„Susitikę arkivyskupas ir kunigas nutarė, kad jis iš karto pradės gydymą ir po gydymo laikotarpio toliau bus sprendžiama dėl jo ateities“, – sakė S. Kančytė.

Po susitikimo arkivyskupas G. Grušas sakė: „Kalbėjau su kunigu apie vakarykštį įvykį. Nutarėme, kad iš karto jis pradės gydytis. Kol gydysis, parapijoje jį pavaduos kiti kunigai. Noriu paprašyti visų, kad nebūtumėte abejingi: jei matote savo aplinkoje žmogų, kuris yra priklausomas nuo alkoholio ar kitų dalykų, prieikite ir paklauskite: „Matau, kad turi sunkumų, kaip galiu tau padėti?“

Arkivyskupas pridūrė, kad dar kartą atsiprašo artimųjų žuvusio jaunuolio, už kurį buvo aukojamos šventosios Mišios. „Jų skausmas ir taip didelis. Negalime atšaukti to, kas įvyko, tačiau stengiamės padaryti viską, kad likęs jiems brangaus žmogaus palydėjimas į amžinybę būtų ramus. Vyskupas Darius šiandien pats atliko laidotuvių apeigas“, – sakė arkivyskupas.

Su arkivyskupu susitikęs kunigas V. Girdžiušas apgailestavo nuvylęs parapijiečius ir į Mišias susirinkusius žmones. Dėl jo grįžimo į parapiją bus sprendžiama po gydymosi laikotarpio.

Vyskupas D. Trijonis sako, kad svarbu suprasti, kad alkoholizmo yra liga, kurią reikia gydyti. Bažnyčioje yra atvejų, kai vienokią ar kitokią priklausomybę turintys kunigai, po gydymo ir reabilitacijos, atsikėlė ir dabar padeda atsistoti ant kojų kitiems, turintiems šią ligą.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Povilas

Šventieji juk irgi žmonės, mane tiesą sakant labiau nustebino to filmuotojo tonas.

pasiziurekite pijaus x kunigu brolijoje

griezta senovine tvarka,jokiu skandalu neteko girdet ,seminarijos pilnos.kazkada visi kritikavo ir nemego ju nes gyvena jie vertybem kurias puoselejo baznycia simtmeciais.manau ,kad baznycia dabartine gyvendama antro vatikano dvasioje isnyks nes kunigams laisve .o is pijaus x brolijos kataliku baznycia atgims ir bus skaitlinga kaip dangaus zvaigzdes .galite pasiskaityti ju internetinis puslapis www.fsspx.lt

apgailetina,kad tokiu elgesiu

kunigas papiktino tikinciuosius,cia negali buti jokio pasiteisinimo ar pateisinimo.juk jis zinodamas savo bukle,galejo pasikviesti kita kuniga kad atlaikytu misias,kam reikejo sukelti destrukcija.apgailetina kad tokie kunigai skiriami i klebono pareigas,labai gaila kad per tokius"kunigus" zmones praranda tikejima. misiose dalyvave jaunimas,pamate netinkama kunigo elgesi,o juk kunigas turi but pavyzdziu doro gyvenimo.dabartiniai kunigai ypac jauni,vengia nesioti kunigo sutana,vengia nesioti kunigiska apykakle( vad.koloradke).kyla klausymas kodel?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS