Įkliuvo: jaunuoliai vogė asmens duomenis ir nuomojosi automobilius | KaunoDiena.lt

ĮKLIUVO: JAUNUOLIAI VOGĖ ASMENS DUOMENIS IR NUOMOJOSI AUTOMOBILIUS

  • 0

Pareigūnams įkliuvo jaunuoliai, kurie sukčiaudami nuomojo automobilius.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su automobilių nuoma užsiimančia bendrove, išaiškino grupę sukčių, kurie, pasinaudodami tėvų ir/ar kitų asmenų duomenimis bei susikūrę paskyras automobilių nuomos sistemoje, sostinėje nuomojo elektra varomus automobilius.

Birželio 11 d. apie 14 val. Vilniuje, netoli Daškūnų g. esančiame miške, buvo rastas apgadintas vienas iš bendrovėje išnuomotų automobilių, vairuotojas iš įvykio vietos buvo pasišalinęs. Tyrimo metu nustatyta, kad automobilis išnuomotas birželio 8 d., įtariama, pasinaudojus kito asmens duomenimis.

Bendradarbiaujant su nukentėjusia bendrove, išaiškinta grupė sukčiavusių jaunuolių ‒ du nepilnamečiai, gimę 2002 m., ir vienas asmuo, gimęs 1999 m. Nepilnamečiai, feisbuko paskyroje „Rasti Pamesti Daiktai“ radę patalpintus dokumentus su asmens duomenimis, jais pasinaudojo sudarant automobilių nuomos sutartis nuotoliniu būdu ir neatlygintinai naudodavosi bendrovės paslaugomis.

Šiuo metu Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, bendrovei padaryta didelė žala, kuri šiuo metu dar tikslinama. Žala apytiksliai gali siekti 15 000 eurų. Už šią nusikalstamą numatoma bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Nepilnamečiams bus pradėta administracinė teisena už transporto priemonių vairavimą neturint tam teisės, taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl baudžiamosios atsakomybės už nepilnamečių įtraukimą į nusikalstamą veiką.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad, pametus asmens dokumentą, būtina kreiptis į policijos komisariatą pagal gyvenamąją vietą, dėl dokumento paskelbimo negaliojančiu. Draudžiama socialiniuose tinklalapiuose talpinti asmens dokumentus su asmenų duomenimis, o radus asmens dokumentą, būtina jį pristatyti į artimiausią policijos komisariatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS