Kazachas pasieniečiams pats įteikė suklastotą dokumentą | KaunoDiena.lt

KAZACHAS PASIENIEČIAMS PATS ĮTEIKĖ SUKLASTOTĄ DOKUMENTĄ

  • 2

Vilniaus oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo klastotę turėjęs Kazachstano pilietis – legaliai į Lietuvą atvykęs vyras pats priėjo prie pasieniečių ir padavė padirbtą dokumentą.

Trečiadienį vidurdienį Vilniaus oro uote ne Šengeno zonos terminale patruliavę VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į vieną keleivį. Šis netrukus pats priėjo prie uniformuotų pasieniečių ir paprašė pagalbos – vyras niekaip negalėjo surasti jo reisui priskirtų oro uosto įlaipinimo vartų.

Kaip pranešė VSAT, paaiškėjo, jog legaliai į Lietuvą atvykęs 31 metų Kazachstano pilietis iš Vilniaus turėjo vykti reisu į Amsterdamą, tačiau pasiklydo ir nuėjo į kitą terminalą. Pareigūnai parodė kelią, tačiau čia pat nusprendė patikrinti užsieniečio dokumentus.

Kazacho turėtas pasas buvo nepriekaištingas, tačiau tarp jo lapų pasieniečiai aptiko vyro vardu išduotą kazachišką vairuotojo pažymėjimą. Netrukus paaiškėjo, kad tai – klastotė.

VSAT pareigūnai nebeleido užsieniečiui tęsti kelionės į Amsterdamą ir po apklausos jį uždarė į areštinę.

Vilniaus rinktinėje dėl disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už minėtą nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

absurdas kazkoks

leidzia tai su pasu,kuris buvo tvarkingas ,o ne su vairuotojo pazymejimu

čia komentuoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS