Lukiškių aikštėje vandalai iškasė laisvės kovų dalyvių relikvijas | KaunoDiena.lt

LUKIŠKIŲ AIKŠTĖJE VANDALAI IŠKASĖ LAISVĖS KOVŲ DALYVIŲ RELIKVIJAS

Pirmadienio naktį vandalai nusiaubė Vilniuje, Lukiškių aikštės viduryje, būsimo memorialo centre užkastas relikvijas. Jos susijusios su Lietuvos laisvės kovomis.

„Šiąnakt įvykdytas vandalizmo aktas laisvės kovotojų memoriale. Sausio 12 ir vasario 16 dieną buvo pašventintos ir į memorialo centrą įleistos 111 relikvijų. Šiąnakt buvo išdaužytas viršus, ištrauktos kapsulės, bet iš keturių pavogta tik viena. Lankėsi kriminalistai“, – BNS pranešė Lukiškių aikštės sutvarkymo projekto vadovas architektas Kęstutis Akelaitis.

Jis sakė, kad tarp Lukiškių aikštėje palaidotų relikvijų buvo ir partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago ženklelis, kitų vadų daiktų.

Patriotinės organizacijos šiemet palaidojo kapsules su šimtu relikvijų, susijusių su Lietuvos laisvės kovomis – sutarta, kad jos nebus judinamos taip išlaikant pagarbą.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Įstatymas tam, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba pagrobė svetimą turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, – numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Lukiškių aikštėje buvo įrengta niša, į kurią įdėta (per du kartus) po dvi kapsules (sudėtos viena ant kitos) su relikvijomis bei jų aprašais. Niša buvo uždengta plastikiniu dangčiu, polistirolu, o ant uždėtas viršaus betonuotas paminklinis akmuo su užrašais.

Memorialas rekonstruotoje Lukiškių aikštėje turėjo būti pastatytas iki kitų metų gruodžio 1-osios, tačiau darbai nepradėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

tai

ko gero kgb zydeliu ar lenku darbas?.......

...

Ach, negi tas pats ir Dėdulės palaikų laukia? :s

Anonimui

Butu teisingiau, jei Maskvos FSB išslaptintu archivus apie Landsbergio ir Grybauskaites veikla TSRS laikais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS