Modelis S. Starkutė piktinasi gyvūnų skriaudėjais: tai nenormalu | KaunoDiena.lt

MODELIS S. STARKUTĖ PIKTINASI GYVŪNŲ SKRIAUDĖJAIS: TAI NENORMALU

  • 3

Praėjusią savaitę benamių katinėlių gerbūviu besirūpinanti savanorių organizacija „Vyšnių sodas“ pasidalijo išgelbėto gyvūno nuotraukomis. Į liūdną nelaimėlio istoriją viešoje erdvėje sureagavo ir garsus modelis Simona Starkutė.

„Iš kur pas žmones tiek neapykantos gyvūnams? Juk jie negali apsiginti, kažko negero padaryti. Matant tokius vaizdus plyšta širdis, juolab kad nuo mažens labai myliu kates“, – portalui kauno.diena.lt liūdesį liejo Vilniuje gyvenantis modelis.

Simona pasakojo, kad apie sostinėje, Pilaitės mikrorajone, sunkiai sužalotą gyvūną sužinojo, kai socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pamatė publikuotas nuotraukas. Moterį papiktino ne tik jose užfiksuotas vaizdas, bet ir pati nelaimėlio istorija.

Juodos spalvos katinėlį Ruoniuką organizacijos „Vyšnių sodas“ atstovai vyko gelbėti iškart gavę pilietiškų gyventojų pranešimą.

„Išskubėjome, stengiamės iš paskutiniųjų padėti tiems, kuriems skauda, kurie neturi jokios galimybės sulaukti pagalbos ir palengvėjimo...“, – feisbuke rašo gyvūnėlių gelbėtojai.

S. Starkutė pasakojo, kad nors viešojoje erdvėje neretai pastebi informacijos apie gyvūnams reikalingą pagalbą, tačiau jiems padaryti sužalojimai kaskart vis labiau šokiruoja.

„Su tokiomis organizacijomis bendradarbiaujame jau ne vienerius metus, reguliariai padedu ir lankau gyvūnus. Rodos, apie šią visuomenės problemą daug rašoma ir kalbama, tačiau nesuvokiamo kankinimo kultūra pas mus labai gaji ir belieka tikėtis, kad laikui bėgant situacija pasikeis“, – pasakojo „SbyS“ laisvalaikio aprangos įkūrėja ir užsiminė, kad netrukus planuoja iš prieglaudos pasiimti katinėlį.

Smurto formos išsigimsta, todėl, jei sugebama nuskriausti gyvūną, kada nors gali būti visai nesunku nuskriausti ir žmogų.

Paklausus, kaip būtų galima sustabdyti gyvūnų skriaudėjus, modelis buvo atvira: „Reikia didinti baudas ir griežtinti įstatymus. Šis atvejis – tik vienas iš daugelio. Prisiminkite neseniai didelio atgarsio sulaukusią istoriją, kuomet paauglė užmušė triušį. Tai nenormalu ir, mano nuomone, negalime leisti tokių dalykų. Smurto formos išsigimsta, todėl, jei sugebama nuskriausti gyvūną, kada nors gali būti visai nesunku nuskriausti ir žmogų“.

Į katinėlį buvo šaudoma

Organizacijos „Vyšnių sodas“ nariai pasakoja, kad katinėlis buvo sunkiai sužeistas: jam kojytėje buvo atsivėrusi gili žaizda, iš kurios sunkėsi pūliai. Kita kojytė kreiva, kaklas buvo nusėtas žaizdomis. Katinėlis tuoj pat buvo paimtas, jam suleisti nuskausminamieji vaistai, paskirtas antibiotikų kursas, nes kiekvienas žingsnis kėlė kančias. 

Iš pradžių buvo manoma, kad jį užpuolė šunys, tačiau nelaimėlį apžiūrėjus veterinarams paaiškėjo, kad į katinėlį Tolminkiemio gatvėje buvo šaudoma – ištraukti net trys šratai.

Dabar Ruoniukas yra stebimas veterinarijos klinikoje, tačiau nusimato dar ilgas gydymas. Norintys padėti nuskriaustam katinėliui ar kitiems to paties likimo  gyvūnams gali apsilankyti čia.

GALERIJA

  • Modelis S. Starkutė piktinasi gyvūnų skriaudėjais: tai nenormalu
  • Modelis S. Starkutė piktinasi gyvūnų skriaudėjais: tai nenormalu
  • Modelis S. Starkutė piktinasi gyvūnų skriaudėjais: tai nenormalu
  • Modelis S. Starkutė piktinasi gyvūnų skriaudėjais: tai nenormalu
  • Modelis S. Starkutė piktinasi gyvūnų skriaudėjais: tai nenormalu
Organizacijos "Vyšnių sodas" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pasipiktinusi kažkuo...

O aš piktinuosi modeliais: tai nenormalu!

Rainius

Mūsų rajone pavasarį iš orinio pistoleto buvo peršautas benamis katinas, jaukus, meilus, kadaise buvęs naminis, bet kažkokių niekšų išmestas laukan. Pagavom, veterinaras išėmė kulką, išgydėm, dabar šeriam, katinas linksmas storas ir gerai gyvena. O kitas ir nebeatėjo pietų, matyt nušovė. Ir kaip žemė tokius išgamas nešioja?

Katinas

Tokius piderus reikia aukleti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS