Moteris persekiojantis dviratininkas – lyg maniakas: priekabiauja, grasina ir uosto jų kvepalus | KaunoDiena.lt

MOTERIS PERSEKIOJANTIS DVIRATININKAS – LYG MANIAKAS: PRIEKABIAUJA, GRASINA IR UOSTO JŲ KVEPALUS

Moteris sostinėje jau kurį laiką gąsdina priekabiaujantis dviratininkas. Pasak jų, vyras klausinėja asmeninių dalykų, giria arba kritikuoja sutiktųjų išvaizdą ir lyg maniakas uosto jų kvepalus. Pareigūnai jau aiškinasi įvykių aplinkybes.

Kaip pasakojo Enrika (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), jos susidūrimas su maždaug 35-40 metų nepažįstamuoju įvyko rugpjūčio 14 d. apie 12.30 val. Vilniuje, Žvėryno mikrorajone, prie netoli restorano „Green Hall“ esančios pėsčiųjų perėjos.

Užblokavęs kelią juokėsi

„Leidausi žemyn, prie upės, bet dar jos nepasiekusi pamačiau man už nugaros greitai važiuojantį dviratininką. Jis tarsi imitavo smūgį ir užtvėrė man kelią, kad negalėčiau praeiti. Maniau, kad dideliu greičiu važiuojantis vyras mane kliudys arba partrenks, nes ten nėra jokio dviračių tako. Labai išsigandau, o jis juokėsi. Paskui paklausė, kur einu, pagyrė, kad graži mano skrybėlė. Paprašiau, kad pasitrauktų, nes noriu praeiti, bet jis ir toliau elgėsi labai keistai...“ – nemalonios patirties detales prisiminė pašnekovė.

Skaitytojos nuotr.

Kai rutuliojosi šis veiksmas, vilnietė tarstelėjo, kad netoliese esančioje pavėsinėje sėdėjo dvi merginos, kurios viską matė. Tačiau, Enrikos teigimu, dviratininkas visiškai nesibaimino, kad tai, kaip jis elgiasi dienos metu, stebi daugiau žmonių.

Uostė kvepalus ir nepaleido

„Jis prie manęs priartėjo kone nosis į nosį. Pasakiau: „Pasitrauk! Tu – nenormalus, ką čia darai?“ Tada pradėjo komentuoti apie mano kvepalus. Sakė, kad visas Vilnius smirda nuo prastų kvepalų, o mano kvepalai – geri ir jam patinka. Pavadino mane keistuole ir sakė, kad tai, jog aš – keista, matė jau iš toli. Dėl to, nors pravažiavo, bet apsisuko ir sugrįžo“, – detalizavo moteris.

Pasitrauk! Tu – nenormalus, ką čia darai?

Esą vyras ilgai savo mintis dėstė monologu ir ne kartą ją įžeidė. O pabaigoje kalbėdamas keistus dalykus, rodė savo rankas ir sakė: „Žinai, gyvenime būna taip, kad arba viskas kyla į viršų, arba varo į dugną. Tai tau irgi arba labai pasiseks, arba labai nepasiseks“.

„Tokios keistos užuolankos man nuskambėjo kaip grasinimas. Pasakiau, kad noriu praeiti ir kad mane praleistų, bet vyras tarsi dar bandė susipažinti klausdamas, ar galiu suspausti jo ranką. Tada paprašė, kad padaryčiau tai stipriau – patikrinęs mano jėgą pasakė, kad esu stipri ir prisistatė Povilo vardu. Mėginau pro jį praeiti, bet vyras dar kurį laiką laikė mano ranką“, – pasakojo vilnietė.

Atsiliepė ir daugiau aukų

Pašnekovė dar kartą pabrėžė, kad sutiktas dviratininkas elgėsi lyg maniakas ar psichopatas, kuris iš pradžių gąsdino, paskui mėgavosi, kad ji dreba, kalbėjo užuolankomis ir nebijojo būti pastebėtas kitų žmonių. Tiesa, kai nepažįstamasis moterį pagaliau paleido, ją užkalbino jau minėtos netoliese situaciją stebėjusios merginos.

„Jos matė, kad drebėjau ir buvau pasimetusi... Grįžusi namo apie tai parašiau feisbuke, kad įspėčiau kitus žmones. Kai pamačiusi įrašą atsiliepė mano pažįstama, supratau, kad atvejis – tikrai ne vienetinis“, – pabrėžė vilnietė.

Paprašyta apibūdinti nepažįstamojo išvaizdą, Enrika sakė, kad jis – smulkių veido bruožų, gana aukšto ūgio – per 1,90 cm, sportiško, bet lieso sudėjimo. Dėvėjo profesionalią dviratininko aprangą, šalmą ir specialius akinius nuo saulės. Važiavo profesionaliu, brangiai kainuojančiu, tikėtina, varžyboms skirtu dviračiu.

Klausinėjo keistų dalykų

Prieš porą savaičių Reda (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) tvirtino taip pat sostinėje susidūrusi su šį apibūdinimą atitinkančiu dviratininku. Tai įvyko apie 13 val. atkarpoje nuo Olimpiečių iki Ulonų gatvės.

Klausė, ar esu sukūrusi šeimą, komentavo apie mano kojas, skruostų spalvą, dantis. Sakė, kad skaniai kvepiu.

„Važiavo šalia ir neatstojo, nors ir sakiau, kad neįdomu, susipažinti nenoriu. Klausė, ar esu sukūrusi šeimą, komentavo apie mano kojas, skruostų spalvą, dantis. Sakė, kad skaniai kvepiu. Domėjosi, ar man norisi saldumynų. Kai pasakiau, kad kartais norisi, pasiūlė išgerti vaistų nuo kirminų. Vienu metu buvo pradėjęs šnekėti net rusų kalba“, – prisiminė moteris.

Norėdama greičiau atitrūkti nuo keisto nepažįstamojo, kuris nuolat kalbėjo, nepaisant to, ar sutiktoji jo klausėsi, ar ne, ėjo takais per gyvenamųjų namų kiemus, kur nėra dviračių takų, kad vyras neturėtų galimybės važiuoti toliau.

„Jis pasakojo, kad dviračiu važinėja nuolat ir yra sveikas, o visi aplinkui – turbūt nesveiki. Aiškino, kad neina pas gydytojus, nes geriau mirs, nei gydysis. Kalbėjo tokias nesąmones lyg būtų visiškai neadekvatus žmogus“, – detalizavo Reda.

Krito nuo dviračių

Dar viena moteris – Laura (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) iš pažiūros tą patį dviratininką Vilniuje apie 20 val. buvo sutikusi liepos pradžioje.

„Dviese su drauge dviračiais važiavome taku nuo Žirmūnų paplūdimio link Šilo tilto. Mums iš galo važiavo dviratininkas. Iš pradžių jis kreipėsi į mano draugę sakydamas, kad ji – graži, bet kvepalai smirda. Vyras aiškino, kad apie kvepalus viską žino ir labai juos užuodžia. Kai paprašėme, kad jis važiuotų tolyn, labai suagresyvėjo ir grasino. Sakė, kad yra labai svarbus asmuo ir mums bus labai blogai. Pradėjo manevruoti ir mes su drauge nukritome nuo dviračių“, – pasakojo vilnietė.

Viskas įvyko per keturias penkias minutes. Laura neslėpė – tąkart su bičiule patyrė didelį šoką, o sužeidimus ir mėlynes ant rankų bei kojų po kryčio teko gydytis bemaž mėnesį.

Jis yra labai keistas ir, panašu, kad galėtų padaryti kažką blogiau nei tik šiaip prisikabinti.

„Jis staigiai nuvažiavo tolyn. Iš pradžių nesikreipėme į pareigūnus, bet dabar, kai pamačiau, kad yra ir daugiau šį vyrą sutikusių moterų, nusprendžiau, kad pranešti policijai reikia. Jis yra labai keistas ir, panašu, kad galėtų padaryti kažką blogiau nei tik šiaip prisikabinti“, – prognozavo pašnekovė.

Savo patirtis portalo kauno.diena.lt žurnalistams sutikusios papasakoti moterys teigė nespėjusios dviratininko nufotografuoti, bet jo išvaizdą įsidėmėjo. Dvi iš trijų pašnekovių apie įvykius pirmadienį, rugpjūčio 14 dieną, pranešė policijai. Pareigūnai aiškinasi incidentų detales.

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Treniruojasi

Ne vienas serijinis panašiai darė, su dviračiu, mašina ar pėsčiomis gaudydamas bėgiojančias, važinėjančias, sportuojančias, vaikščiojančias. Čia aišku dar blogiausio nebuvo.

Nesuprantu

Kur problema? Pyksta, kad užkalbino? Ar pyksta, kad kvepalai dvokiantys?

ogi

apipilkit vandeniu. gal pasiutlige serga, kad taip arti žmonių eina :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS