Nuteistas Vilniaus autobuso vairuotojas | KaunoDiena.lt

NUTEISTAS VILNIAUS AUTOBUSO VAIRUOTOJAS

  • 2

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ vairuotojas K. F. buvo kaltinamas dėl Kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo.

Nuteistasis K. F. 2013 m. balandžio 9 d., Vilniuje, vairuodamas kelių transporto priemonę – „Vilniaus viešajam transportui“ priklausantį autobusą, prieš uždarydamas autobuso duris neįsitikino, kad visi keleiviai saugiai išlipo, įlipo ir uždarė autobuso duris, kuriomis buvo prispausta į autobusą lipusi keleivė. Pradėjus važiuoti autobusui keleivė parkrito ir buvo sužalota.

Teismas nustatė, kad senyvo amžiaus nukentėjusioji patyrė daugybines plėštines žaizdas dešinio dilbio ir dešinės blauzdos srityse, dešinio blauzdikaulio vidinės kulkšnies atvirą lūžį su pėdos panirimu, dešinės plaštakos pirštų lūžius, dešinės čiurnos potrauminę kontraktūrą.

Apklausus nukentėjusiąją, liudytojus bei remiantis specialistų išvadomis, Kelių eismo įvykio vietos apžiūros protokolu, teismas konstatavo, jog autobuso vairuotojas padarė jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką. K. F. nusikalstama veika neatsargi, savo veiksmais nuteistasis pažeidė Kelių eismo taisyklių 9, 106 punkto reikalavimus, nukentėjusiajai padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Teismas nusprendė K. F. pripažinti kaltu ir nubaudė jį 1950 Lt bauda. Nukentėjusiosios civilinį ieškinį teismas tenkino iš dalies ir priteisė atlyginti jos naudai 2178,60 Lt iš DK „PZU Lietuva“ turtinės žalos ir 10 000 Lt neturtinės žalos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

joo

daugybines plėštines žaizdas dešinio dilbio ir dešinės blauzdos srityse, dešinio blauzdikaulio vidinės kulkšnies atvirą lūžį su pėdos panirimu, dešinės plaštakos pirštų lūžius, dešinės čiurnos potrauminę kontraktūrą. Čia senyvo amžiaus moteriškei nesunkus sveikatos sutrikdymas.Gal jie patys taip susižaloję jaustusi nesunkiai sutrikę...

Jura

tai uz tai labai gerai kaip tos senos mociutes lipa per priekines duris,nors viska gerai matai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS