Padirbtų pinigų verslas: į Lietuvą vežė 85 tūkst. puikiai suklastotų eurų | KaunoDiena.lt

PADIRBTŲ PINIGŲ VERSLAS: Į LIETUVĄ VEŽĖ 85 TŪKST. PUIKIAI SUKLASTOTŲ EURŲ

  • 2

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po ilgalaikio tyrimo sulaikė du asmenis, įtariamus didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimu į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Pareigūnai nustatė, kad grupė Vilniaus miesto gyventojų organizuoja didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimą iš vienos Europos šalies į Lietuvą, kurioje banknotai bus išplatinti.

2018 m. gegužės 18 d. Vilniaus kriminalistai kruopščiai suplanuotos operacijos metu sustabdė automobilį „Volvo“, kuris kirto Lenkijos – Lietuvos sieną ir sulaikė du asmenis. Kratos metu užmaskuotoje automobilio slėptuvėje buvo surasti ir paimti netikri 100 eurų nominalo banknotai, kurių bendra suma - 85 000 eurų. Tai - didžiausias pastaraisiais metais sulaikytas netikrų euro banknotų kiekis.

Sulaikytų netikrų 100 eurų nominalo vertės banknotų pirminės apžiūros metu nustatyta, kad jie yra pagaminti iš aukštos kokybės popieriaus, kuris šiugžda jį palietus, yra standus, banknotuose kokybiškai atkartotos jų apsaugos priemonės (vandens ženklas, apsauginis siūlelis, sutapimo ženklai, holograma ir kt.).

Dėl minėtų faktų atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės suklastotų pinigų importavimo, gabenimo ir realizavimo.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, jiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metu. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

 

 

GALERIJA

  • Padirbtų pinigų verslas: į Lietuvą vežė 85 tūkst. puikiai suklastotų eurų
  • Padirbtų pinigų verslas: į Lietuvą vežė 85 tūkst. puikiai suklastotų eurų
  • Padirbtų pinigų verslas: į Lietuvą vežė 85 tūkst. puikiai suklastotų eurų
  • Padirbtų pinigų verslas: į Lietuvą vežė 85 tūkst. puikiai suklastotų eurų
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

išvada viena

Stambias kupiūras leisk prekybos centruose. O smulkius pinigus gali leisti pas smulkius verslininkus. Arba pirk taip, kad nereikėtų grąžos.

na va

o kaip tada atpažint eiliniam žmogui jei vizualiai viskas kaip ir gerai? O be to dar ir nekaltai gali nukentėt gavęs ir panaudojęs tokį pinigą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS