Pareigūno veiksmai šokiruoja: po keiksmų lavinos jaunuolį sviedžia į tarnybinę mašiną | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNO VEIKSMAI ŠOKIRUOJA: PO KEIKSMŲ LAVINOS JAUNUOLĮ SVIEDŽIA Į TARNYBINĘ MAŠINĄ

Šeštadienio pavakarę portalą pasiekė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas konfliktas tarp pareigūno ir grupės jaunuolių Naujojoje Vilnioje. Nors nėra aišku, kodėl kilo šis kivirčas, tačiau peršasi mintis, kad policininkas peržengė ribas. Sekmadienį pranešta, kad dėl netinkamo pareigūno elgesio pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Vienas šio įvykio dalyvių, kartu su kitais buvusių apie 18 val. Naujojoje Vilnioje, prekybos centro „Maxima“ automobilių aikštelėje, portalui sutiko papasakoti savo įvykio versiją.

„Mes sėdėjome aikštelėje ant suoliuko ir laukėme draugės. Tuomet čia atvažiavo pareigūnai ir liepė mums iš čia išeiti. Mūsų draugę jie įsodino į tarnybinį automobilį, o tada mes sukilome ir pradėjome klausinėti, už ką? Kas vyko toliau, kokią leksiką ir veiksmus panaudojo pareigūnas, matote vaizdo įraše“, – emocijas nepraėjus nei kelioms valandoms po įvykio dėstė vilnietis.

Vaizdo įraše girdima, kaip pareigūnas pakeltu tonu liepia jaunuoliams pasišalinti, o šiems paprašius kalbėti mandagiau atkerta: „Kas tu man toks esi? Virink iš čia, vyniok iš čia...Ką, nemoki vyniot? Kaip noriu, taip šneku. Nemoku mandagiai šnekėt, gal tu mane išmokysi?“.

Tuomet jaunuoliams pradėjus eiti nuo pareigūno, pastarasis dar palydi juos jau naudota fraze „vyniok iš čia“, tačiau nuskamba ir dar negirdėtas „nea****link“. Pareigūno lūpomis prasiveržia ir dar keli necenzūriniai žodžiai: „nea****link, nes, k***a, mokėsi visą gyvenimą s**a tu b**t“.

Toliau vaizdo kamera nukreipiama į tą pusę, kur stovi pareigūnų automobilis, o čia įamžinamas vos kelias sekundes trunkantis smurto protrūkis. Pareigūnas suima vieną iš jaunuolių ir jį trenkia į automobilį. Vaikinas susiėmęs už galvos nukrenta ant žemės. Šį policininko veiksmą palydi jo paties klausimas: „Vsio, kas dar?“.

Su portalu bendravęs jaunuolis patikino, kad dėl incidento jau kreiptasi į policijos komisariatą. 

Apie 20 val. susisiekus su Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu ir parodžius jam jau minėtą vaizdo įrašą, sulaukta atsakymo, kad pareigūnas taip elgtis neturėtų.

„Bet kuris pareigūnas turi elgtis mandagiai ir kultūringai, šis atvejis – ne išimtis. Tačiau daugiau komentuoti kol kas negaliu, visi vaizdo įraše užfiksuoto pareigūno veiksmai bus atidžiai išnagrinėti ir įvertinti. Žinoma, pirmiausia turime iki smulkmenos išsiaiškinti visas šio atvejo aplinkybes“, – sakė policijos atstovas.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas

Įrašas tikrai nėra malonus, taip elgtis policijos pareigūnas, taip bendrauti su piliečiais tikrai negali.

Sekmadienį reaguojant į šį vaizdo įrašą policija pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl netinkamo pareigūno elgesio.

„Yra pradėtas tarnybinis patikrinimas, kurio metu bus išsiaiškintos aplinkybės“, – BNS sakė R. Matonis.

R. Matonis pasakojo, kad viskas prasidėjo policijai šeštadienį gavus prekybos centro pranešimą apie vagystę, buvo sulaikyta viena mergina, kuri, anot R. Matonio, priešinosi pareigūnams ir spyrė pareigūnei į koją, todėl buvo sulaikyta.

Anot jo, aiškinantis įvykio aplinkybes suėjo nemažas būrys jaunuolių, todėl policija iškvietė pastiprinimą.

„Kaip matome vaizdo įraše, tuomet įvyko konfliktas su pareigūnais“, – sakė jis.

LRT radijui R. Matonis sakė, kad žmonės jau atprato nuo tokio policijos bendravimo, kuris prieš dešimtmetį buvo dažnas.

„Įrašas tikrai nėra malonus, taip elgtis policijos pareigūnas, taip bendrauti su piliečiais tikrai negali. Bet vertindami turime matyti visą vaizdą, išsiaiškinti visas detales – dėl ko kilo konfliktas, kas atsitiko. Turime pareigūno parodymus, vaizdo įrašą, manau, bendrą vaizdą susidarysime (...), viską įvertinsime ir pateiksime visuomenei atsakymą“, –  sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (166)

Matoniui

Visai nesvarbu,del ko kilo konfliktas - policininkas taip elgtis neturi jokios t5eises ir turi buti pasalintas is policijos bei teises dirbti si darba.

Wika

Tokiam policininkui S...kna istarkuoti. Ir cia vadinasi pareigas einantis pareigunas? Leksikonas kaip kalinio paleisto is kalejimo. Tikiuosi,kad bus ismestas is policijos su baltu bilietu, kad d augiau negaletu dirbti policijoje sis vargo policininkelis. Per tokius kencia visos policijos prestizas. Ir 15 paru tokiam butu ne pro sali!

praeivis:

nesakau, kad policijos pareigūnas turi keiktis, tai netinka yptaingai jo pareigose, tai netinka išsiauklėjusiam žmogui, bet kartais tie jauni išgamos (kalbu bendrai apie chuliganiškus asmenis) nežino ribų ir savo blogais veiksmais išprovokuoja savo priešininkus... .. .....šie laikai labai išpaikino jaunimą, ką nori tą anie ir išdarinėja, tai jiems reiškia leistina peržengti visas ribas..>? .. ..matomai kad taip, nes valdžia tai - toleruoja.. kai mokytojas, nesusilaikęs dėl chamiško jaunuolio veiksmo drąstiškai pastato jį į vietą, tai anas, nabagas-paukšteliokas skuodžia policijon ir skundžiasi, kad jį nuskriaudė... geriausias auklėjimas buvo tarybiniais laikais, griežtai bet - teisingai, nusikaltai - atsakyk visu griežtumu, be reikalo nieko nebaudė, tai ir pagarba buvo rodoma mokyklai ir jos pedagogams... ...o dabar, kai kurie chamiški asmenys daro ką tik nori... jiems niekas negalioja... jokios žmogiškosios normos... niekas... taip sakant - jūra jiems iki kelių....!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS