Prokuratūra turi mažai vilties, kad dingęs baikeris yra gyvas | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA TURI MAŽAI VILTIES, KAD DINGĘS BAIKERIS YRA GYVAS

Vilniaus miesto apylinkės teismas dingusio baikerio nužudymu įtariamam vilniečiui Laurynui Baltrūnui suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams.

Teismas uždarame posėdyje ketvirtadienį išnagrinėjo prokuratūros prašymą pratęsti suėmimą.

„Teismas nusprendė pratęsti suėmimą įtariamajam Laurynui Baltrūnui skirtos kardomosios priemonės suėmimo terminą dviem mėnesiams, įvertinus egzistuojančią pagrįstai didelę riziką, kad įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, bei trukdys procesui. (Prokuratūros-BNS) pateiktų duomenų užteko, šiuo metu kaltės klausimas nesprendžiamas“, – po posėdžio žurnalistams sakė teisėja Miglė Suchankienė.

Nors prokuratūra prašė suėmimą pratęsti ilgesniam terminui – trims mėnesiams, teismo sprendimas ją tenkina.

„Mano prašymas iš esmės yra patenkintas“, – sakė prokuroras Ramūnas Šileika.

Prokuratūra teigia, kad turi mažai vilties, kad prieš du mėnesius dingęs baikeris Aivaras Kilkus yra gyvas.

Neseniai įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo perkvalifikuoti į nužudymą.

L. Baltrūnui teismo posėdyje dėl suėmimo atstovavo du advokatai – Saulius Juzukonis ir Rolandas Tilindis. Pastarasis, dirbdamas prokuratūroje, yra dalyvavęs ne viename tyrime, susijusiame su nužudymais.

S. Juzukonis žurnalistams sakė, kad nesutiko su prokuroro argumentais ir teismo posėdyje neišgirdo nieko naujo, nuo pirmojo posėdžio spalį, kai buvo prašoma paskirti suėmimą. Įtarime daug minima žodžių „nenustatyta“, „nenustatytoje vietoje ir panašiai“.

„Lygiai tie patys pagrindai, kad bėgs, slėpsis, darys poveikį kitiems asmenims, pateikta krūva duomenų, kas buvo pateikta prieš du mėnesius. Todėl nieko nauja. Jis nesutinka su tokiais įtarimais ir naudojais savo teise parodymų neduoti“, – sakė S. Juzukonis.

Kitas L. Baltrūno advokatas R. Tilindis sakė, kad nematąs kliūčių, kad jo klientas būtų laisvėje, jam gali būti skirtos kitos kardomosios priemonės – jis gali dėvėti apykoję.

„Laikyti suimtą žmogų, mano galva, nėra gerai tiek tyrimo organizavimo prasme, tiek esant nekonkrečiam įtarimui. Yra daugybė kitų kardomųjų priemonių ir jas taikant pasiekti proceso tikslus“, –  žurnalistams sakė R. Tilindis. Jis sakė, kad jo klientas, būdamas laisvėje, galėtų dirbti ir pasirūpinti šeima.

Įtariamasis iki suėmimo dirbo globos namuose. Pasak R. Tilindžio, L. Baltrūnas teismui per posėdį pareiškė, kad galėtų dirbt ir be atlygio.

„Jam dirbant trūko trijų darbuotojų, dabar trūksta keturių“, – sakė advokatas.

Baikeris A. Kilkus spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, jo buvimo vieta nėra žinoma. Skelbta, kad spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

„Su mintimis apie šią bylą mes keliamės ir gulamės“, – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Rėksnys.

Pareigūnams rasti A. Kilkaus nepavyko iki šiol, jo paieškos intensyviai vyksta nuolat.

Trakų rajono gyventojas L. Baltrūnas buvo sulaikytas spalio pabaigoje, netrukus teismas jį leido suimti dviem mėnesiams. Dėl kardomosios priemonės suimtasis skundo aukštesnės instancijos teismui nerašė.

Portalas 15min. praėjusią savaitę paskelbė, kad už grotų laikomas baikerių klubo „Vorai“ prezidentas L. Baltrūnas yra jau ne vienintelis įtariamasis – pareigūnai demaskavo dar vieną galimą bendrininką. Teisme esą surengta jo ir L. Baltrūno akistata. Naujajam įtariamajam neinkriminuojamas nužudymas, jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Aiškinamasi, ar padėjėjui buvo duotas nurodymas A. Kilkaus motociklą „Harley Davidson“ supjaustyti ir sunaikinti. Tačiau tai nebuvo padaryta – transporto priemonė, jos valstybinis numeris, šalmas ir kai kurie kiti bylos įkalčiai buvo tiesiog išmėtyti miške. A. Kilkaus motociklas rastas Varėnos rajone.

Netrukus po A. Kilkaus dingimo surengtos didelės paieškos, jose dalyvavo Viešojo saugumo tarnyba, gyventojai. Ieškomas žmogus nerastas.

Abu vyrai – baikeriai, L. Baltrūnas yra klubo „MC vorai“ prezidentas, dingusysis taip pat anksčiau priklausė šiam klubui. Advokatai sako, kad iš bylos duomenų nematyti, kad tarp vyrų galėjo kilti konfliktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS