Pusantro kilogramo kokaino bute laikę jaunuoliai kalės dešimt metų | KaunoDiena.lt

PUSANTRO KILOGRAMO KOKAINO BUTE LAIKĘ JAUNUOLIAI KALĖS DEŠIMT METŲ

  • 0

Du vilniečiai, kurių bute rasta pusantro kilogramo kokaino, nuteisti dešimčiai metų laisvės atėmimo, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Bylos duomenimis, 22-ejų M. L. narkotikus įsigijo už sutaupytus pinigus, o bendraamžis T. P. jam turėjo padėti narkotikus pakuoti.

Pernai sausio pabaigoje policijos pareigūnai, atlikę kratą M. L. Vilniuje nuomojamame bute, rado plastikinį indą ir keliolika skirtingų dydžių pakuočių su baltos spalvos milteliais, įvairių priemonių ir cheminių medžiagų, įtariama, reikalingų narkotinių medžiagų paruošimui ir pakavimui.

Iš viso buvo aptikta beveik 2 kilogramai miltelių. Specialisto išvada patvirtino, kad rastuose milteliuose buvo 1 kilogramas 455 gramų kokaino.

Bute taip pat rasta popieriaus lapų, kuriuose aprašyta, kaip išgauti narkotinę medžiagą bei sąrašas reikiamų daiktų.

M. L. teigė, kad didelio kiekio narkotinių medžiagų įsigijimui reikalingus pinigus uždirbo Anglijoje ir susitaupė. Įsigytus narkotikus parsigabenęs namo jis pamatė, kad jų paruošimui ir supakavimui reikia pagalbos, tad pasikvietė draugą T. P.

Kratos metu buvo atrasta keliolika skirtingų dydžių kokaino pakuočių, manoma, jau parengtų pardavimui.

„Kaltinamieji labai didelį kiekį kokaino laikė turėdami tikslą šią medžiagą parduoti ar kitaip platinti. Tokią išvadą leidžia daryti rasto kokaino kiekis, kuris akivaizdžiai rodo, jog ši medžiaga negalėjo būti skirta tik asmeniniam kaltinamųjų vartojimui. Abu kaltinamieji nusikalstamos veikos padarymo metu niekur nedirbo, didesnių nuolatinių teisėtų pajamų neturėjo“, – prokuratūros pranešime cituojamas ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Jurkevičius.

Teismas konstatavo, kad kaltinamųjų laikytas bendras kokaino kiekis net keturiolika kartų viršijo ribą, nuo kurios šios narkotinės medžiagos kiekis yra vertinamas kaip labai didelis. Todėl teismas pripažino abu jaunuolius kaltais dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir abiem skyrė laisvės atėmimą dešimčiai metų.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS