Statybininkams iš Ukrainos dalis algos buvo mokama „vokeliuose“, pasisavinta 2,5 mln. eurų | KaunoDiena.lt

STATYBININKAMS IŠ UKRAINOS DALIS ALGOS BUVO MOKAMA „VOKELIUOSE“, PASISAVINTA 2,5 MLN. EURŲ

  • 9

Ekonominius nusikaltimus tirianti Vilniaus apskrities kriminalinė policija išaiškino grupę asmenų, statybininkams iš Ukrainos dalį algos mokėjusią „vokeliuose“, nesumokėjusią mokesčių valstybei pasisavinusią 2,5 mln. eurų.

Kaip pirmadienį pranešė policija, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl labai didelės vertės svetimo turto pasisavinimo.

Valdybos pareigūnai atliko ilgai trukusį tyrimą, jis buvo pradėtas gavus informaciją, kad grupė asmenų, sostinėje organizavę statybinių darbų atlikimo veiklą, galimai pasisavindavo didžiąją dalį pajamų.

Buvo nustatyta, kad asmenys, vykdydami šią veiklą, prisidengdami keliomis Lietuvoje įkurtomis bendrovėmis, surasdavo asmenis iš trečiųjų šalių, daugiausia Ukrainos, ir juos įdarbindavo.

Pasak policijos, oficialiai užsieniečiams darbininkams buvo mokami minimalūs atlyginimai ir tik nuo jų valstybei sumokami privalomi mokesčiai. Tačiau kita, neoficiali atlyginimo dalis, jiems buvo išmokama kitais būdais, tam sukuriant gudrią schemą, kurioje dalyvavo specialiai šiam tikslui Lenkijoje bei Ukrainoje įkurtos ir naudojamos tų pačių schemos organizatorių kontroliuojamos įmonės.

Pirminiais skaičiavimais, nusikalstamos schemos organizatoriai galėjo pasisavinti daugiau nei 2,5 milijonų eurų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą ir atlikę procesinius veiksmus, šiemet liepą apklausė tris su šios veikos organizavimu susijusius asmenis, o jų kontroliuojamose bendrovėse bei gyvenamosiose vietose atlikto kratas, kurių metu paėmė tyrimui reikšmingus dokumentus ir daiktus.

Šiuo metu nustatoma padaryta žala, valstybei nesumokėtų mokesčių dydis.

„Šių asmenų galimai padarytų nusikalstamų veikų spektras turėtų prasiplėsti, tyrimas tęsiamas, vyksta tarptautinis bendradarbiavimas“, – rašoma policijos pranešime.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Amzina,

jau 30 metu visiems,nuo benamio iki prezidento,puikiai zinoma problema! O dar kaip ja isgarsino "Furu vergai" jutube ir kiti zurnalistu tyrimai. Tik,kas gi ja spres,kai verslu vagys ne tik plesia zmones ir valstybe,bet ir deleguoja avinu "pasirinkimui" valdzias - nuo seniunu iki prezidento imtinai!

kas tie ukrainieciai

vaikai ar pensininkai? Juk vyrai nuo 18 iki 60 metu salies palikti negali.

tegu džiaugiasi

kad iš viso sumokėjo Pas mus gali kaip nori dirbt bet swolaciu darbdaviu nemažėja.Pasiperka optu valdžiagyvius ir vagia kaip gali.Ir kap nori. Iš žmoniu ir valstybės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS