Teismas paskyrė lingvistinę ekspertizę R. Pakso ir G. Vainausko byloje | KaunoDiena.lt

TEISMAS PASKYRĖ LINGVISTINĘ EKSPERTIZĘ R. PAKSO IR G. VAINAUSKO BYLOJE

Vilniaus apygardos teismas paskyrė lingvistinę ekspertizę buvusio „tvarkiečių“ lyderio Rolando Pakso ir žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ generalinio direktoriaus Gedvydo Vainausko byloje.

Ekspertizė šią savaitę paskirta bylos prokuroro Gedgaudo Norkūno prašymu. Teisėjai mano, kad ši ekspertizė reikalinga siekiant išsiaiškinti bylai reikšmingas aplinkybes.

Ją turės atlikti Lietuvos teismo ekspertizės centro ekspertai.

Prokuroras dar rugsėjį prašė skirti ekspertizę ir išsiaiškinti, ar anksčiau paskelbta kalbininko Antano Smetonos išvada surašyta lingvistikoje taikomais metodais, jis taip pat prašė įvertinti R. Pakso ir G. Vainausko pokalbį.

Kol vyks ekspertizė, byla nagrinėjama nebus. G. Vainausko, R. Pakso ir kitų asmenų pokalbius pareigūnai fiksavo slapta.

Prokurorai įtaria, kad 2015 metų rugpjūčio pabaigoje būdamas „tvarkiečių“ lyderiu R. Paksas pažadėjo paveikti tarnautojus ir susitarė priimti 15 tūkst. eurų kyšį iš G. Vainausko. Abu asmenys kaltinami dėl prekybos poveikiu.

Teisėsauga įtaria, kad už kyšį R. Paksas turėjo paveikti statybų inspektorius, jog šie kuo skubiau, nesudarydami procedūrinių kliūčių, leistų naudoti naują parduotuvę „Norfa“ Prienuose. Teisėsauga nurodo, kad statant parduotuvę buvo pažeidimų, tačiau jie pašalinti.

Kalbininkas A. Smetona neseniai buvo apklaustas teisme. Pokalbių turinio ir teksto supratimo išvadą jis yra pateikęs G. Vainausko advokato Sigito Židonio prašymu.

A. Smetonos išvada advokatas palaiko savo ginamojo versiją, kad dėl kyšio pokalbio dalyviai nesitarė, nežadėjo jo duoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS