Ugniagesiams teko vaduoti Gedimino kalno lankytojus | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAMS TEKO VADUOTI GEDIMINO KALNO LANKYTOJUS

  • 4

Spalio 29-osios vakarą Vilniuje vyko neįprasta gelbėjimo operacija.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai padėjo žmonėms... išlįsti pro Gedimino kalną juosiančią tvorą.

19.02 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad grupė žmonių, tarp jų ir su mažamečiais vaikais, negali išeiti pro užrakintus Gedimino kalno vartus. Saugos tarnyba, neįsitikinusi, kad visi kalno lankytojai sėkmingai nusileido ir paliko teritoriją, užrakino beveik 2 metrus siekiančios tvoros vartus ir žmonės liko anapus jų.

Informacija apie įvykį pirmiausia buvo perduota Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Policijos pareigūnai, nuvykę į vietą ir susipažinę su situacija, paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Ketinta padėti žmonėms perlipti tvorą pasinaudojant kopėčiomis, bet vėliau įsitikinta, kad galima išlįsti ir pro vartų apačią. Kad moterys nesusiteptų drabužių, džentelmeniški ugniagesiai patiesė ant žemės užtiesalą ir kalno lankytojai nesunkiai buvo išvaduoti.

Nors į keblią situaciją patekę žmonės sulaukė vidaus tarnybų pagalbos, Bendrasis pagalbos centras pataria gyventojams pasidomėti planuojamų aplankyti objektų darbo valandomis iš anksto. Kaip teigiama įvairiuose informacijos šaltiniuose, spalio–kovo mėnesiais Gedimino kalno teritorija lankytojams prieinama nuo 7 iki 18 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

juokas

matyt tokia ir tarnyba jei net nezino ka veikia

biurokratiniai

idijotai /runkeliniai/....

a

ant rimtuju tai kalnas biški pasislinko [pajudėjo] ir vartai užsitrenkė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS