Už nužudymą per romų vestuves baltarusis kalės 10 metų | KaunoDiena.lt

UŽ NUŽUDYMĄ PER ROMŲ VESTUVES BALTARUSIS KALĖS 10 METŲ

Vilniaus apygardos teismas kalėti 10 metų ketvirtadienį nuteisė Baltarusijos pilietį Ilją Beliajevą dėl nuotakos senelio nužudymo per vestuves.

Nusikaltimas įvykdytas prieš metus – 2016 metų liepą Vilniaus rajone, Juodšilių kaime, romams švenčiant vestuves. Mirtinas buvo vienintelis smūgis kumščiu.

„Teismas mano, kad Nikolajus Lukaševičius mirė nuo nuo nuteistojo veiksmų, tą parodė visi liudytojai“, – sakė nuosprendį paskelbusi teisėja Laureta Ulbienė.

Nužudytojo sūnui teismas priteisė 5863 turtinės ir 30 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. „Sodrai “ Baltarusijos pilietis turės sumokėti 5,4 tūkst. eurų.

„Aš suprantu nuosprendį, bet su juo nesutinku“, – sakė nuteistasis 56 metų I.Beliajevas. Jis nuosprendžio laukė būdamas suimtas.

Teisme apsižodžiavo nuteistasis ir nužudytojo sūnus.

„Kitas pultų atsiprašinėti, o jis net nebandė, jis neigia, grasina, kad išėjęs man atkeršys, susidoros“ – žurnalistams sakė nužudytojo sūnus Michailas Lukoševičius.

Nusikaltimas įvykdytas antrąją vestuvių dieną. Liudytojai teismui pasakojo, kad iš Baltarusijos atvykęs I.Beliajevas ėmė įžeidinėti vestuvių dalyvius, paskui auka ir I.Beliajevas susiginčijo, kuris iš jų sugebėjo surengti gražesnes vestuves. Abu vyrai buvo neblaivūs. I.Beliajevas buvo paėmęs peilį, bet kažkas iš šventės dalyvių jį atėmė. Tada jis smogė kumščiu į galvą N.Lukaševičiui.

Vyrą nuo vienintelio smūgio ištiko koma, jis ilgiau nei po savaitės trukusio gydymo mirė ligoninėje.

Pasak prokuroro Ramūno Šileikos, I.Beliajevas pripažino, kad tarp jo ir nužudytojo buvo konfliktas, tačiau jis tikino nepadaręs tokių veiksmų, dėl kurių mirė N.Lukoševičus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS