Už žmogžudystę dėl išmatų – aštuoneri metai kalėjimo | KaunoDiena.lt

UŽ ŽMOGŽUDYSTĘ DĖL IŠMATŲ – AŠTUONERI METAI KALĖJIMO

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį kaltu dėl vieno vyro nužudymo ir dar dviejų sužalojimo pripažino vilnietį 48 metų Andrių Malkenį.

Anksčiau neteistas vyras kalės aštuonerius metus. Iki įvykio jis nuolat piktnaudžiavo alkoholiu, buvo nuo jo priklausomas, paskelbė teismas.

Prokuratūra A. Malkenį kaltino, kad iš anksto buvo sumanęs nužudyti tris žmones.

„Teismas mano, kad neįrodyta viena aplinkybė – kad tyčia iš anksto siekė nužudyti tris žmones, ji byloje neįrodyta“, – sakė nuosprendį paskelbęs teisėjas Ernestas Rimšelis.

2016 metų rugsėjį, Užupyje, Kreivajame skersgatvyje, A. Malkenis peiliu vieną vyrą nužudė, kitą sužalojo sunkiai, o trečiąjį – nežymiai. Visi įvykio dalyviai buvo neblaivūs.

Manoma, kad konfliktas kilo dėl išmatų krūvos.  

Trys vyrai vartojo alkoholį, A. Malkenis užmigo svetimuose namuose, todėl draugai jį užrakino namuose ir išėjo.

Grįžę sugėrovai pareiškė pretenzijas dėl išmatų, kilo konfliktas.

Vyras sako, kad po šio radinio sugėrovai jį sumušė. Todėl jis griebėsi peilio ir sužalojo sugėrovus.

„Būtinosios ginties situacijos šioje byloje nebuvo. Buvo vartotas smurtas, visi įvykio dalyviai neblaivūs, kaltinamasis akcentavo, kad iš jo buvo tyčiojamasi, patyčios lėmė jo siekį išsilaisvinti. Po paskutinio smurto buvo praėjęs laiko tarpo. Ji turėjo laiko pagalvoti, ieškojo sprendimo, kaip pasielgti. Nepaisant to, jis nusprendė panaudoti peilį, panaudojo į pavojingiausias kūno vietas. Smūgiai buvo neatsitiktiniai, stiprūs“, – sakė teisėjas E. Rimšelis.

Jis sakė, kad skiriant bausmę ir priteisiant žalą nukentėjusiesiems, atsižvelgta, kad nukentėjusieji prieš jį vartojo smurtą, jie patys patys prisidėjo prie jiems padarytos žalos.

Teisėjas priteisdamas nukentėjusiems žalą, atsižvelgė, kad įvykiui reikšmės turėjo provokuojantis pačių nukentėjusiųjų elgesys.

Nužudytojo motinai priteista 3700 eurų neturtinės žalos, kitam nukentėjusiajam priteista 1500 eurų žalos.

„Kaltinamajam nerūpėjo, kokie bus padariniai, jis tiesiog siekė pasišalinti iš vietos“, - sakė teisėjas.

A. Malkenis jau atliko nemažą dalį bausmės, rugsėjį bus dveji metai, kai jis laikomas suimtas. Vyras policijai pasidavė pats, išgirdęs per žiniasklaidą apie Užupyje įvykdytą žmogžudystę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS