Vilniaus miesto apylinkės teismo darbuotojų laiku suteikta pagalba išgelbėjo moters gyvybę | KaunoDiena.lt

VILNIAUS MIESTO APYLINKĖS TEISMO DARBUOTOJŲ LAIKU SUTEIKTA PAGALBA IŠGELBĖJO MOTERS GYVYBĘ

  • 4

Balandžio 27-ąją, apie 12.45 val., automobilių stovėjimo aikštelėje prie Vilniaus miesto apylinkės teismo jaunai moteriai sustojo širdis.

Operatyvi, tiksli teismo darbuotojų reakcija, nepasimetimas stresinėje situacijoje ir žinios, kaip suteikti pirmąją pagalbą, išgelbėjo moters gyvybę. Atvykusiems greitosios pagalbos medikams moteris buvo perduota jau atgaivinta, praneša Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo Dokumentų valdymo ir informacijos biure nuo 2022 m. sausio mėn. yra įrengtas automatinis defibriliatorius.

Automatiniai išoriniai defibriliatoriai viduje turi ne tik defibriliuojančio elektros impulso įrangą, bet ir įmontuotą širdies kardiogramos matuoklį, kuris įvertina širdies veiklą. Tai – prietaisais, galintis išgelbėti žmogaus gyvybę. Garsinės instrukcijos pasako, kokius veiksmus reikia atlikti, todėl tokią pirmąją pagalbą suteikti gali bet kuris, net ir medicininio išsilavinimo neturintis asmuo.

Vilniaus miesto apylinkės teisme įrengus defibriliatorių, juo naudotis iš karto buvo apmokyti Dokumentų valdymo ir informacijos biuro bei Ūkio skyriaus darbuotojai.

Po laimingai pasibaigusio įvykio teismo administracija pakoregavo defibriliatoriaus buvimo vietą teismo patalpose ir nusprendė dar kartą apmokyti juo dirbti visus norinčius.

Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat kreipėsi į sostinės miesto savivaldybę, prašydamas papildyti ir  įtraukti teisme esantį medicininės pagalbos įrenginį į specialų žemėlapį, kuriame galima rasti sostinėje esančius automatinius išorinius defibriliatorius (AID).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Faktai, ir tiek

Beraščiai, idiotai, skaito nusnargliuotais viršeliais kodeksą ir cituoja, net nežino, kad galioja seniai pakeitimai, nesupranta, kas yra aktualu redakcija. Tame teisme vyrauja korupcija. Teisėja Š.uopienė ir galimai kiti perkami kaip marionetės, kas sumoka, to naudai bylas sprendžia. Baudžiamas bylas sprendžia taip, kad niekada nerasit prokuroro dukros narkomanės nuteistas už nusikaltimus stambiu mastu. O pedofilų teismuose, prokuratūrose itin daug, nes jie iš tokios aplinkos, kur net moterų nėra matę. Ar pasižiūrėjo, kaip atrodo teisėjų žmonos, dukros, seserys? Ten tiesiog bačkos su šūdo spalvos akimis, smirdi, apžėlusios kaip gyvuliai, jie nėra matę normalių žmonių gyvenimų, lenda per teismus ieškodami informacijos, kaip tie lietuviai tiek pinigų turi, kodėl jų vaikai normalūs, o teisėjų, prokurorų vien išsigimę.

Joana

Tikrai nuostabu, džiugu skaityti tokias geras, pozityvias žinutes. Ačiū.

Atvirauju, vien tik nuomonė

Nuomonė. Bet grįsta faktais. Šiuo ienė pradžioje buvo prie civilinių bylų ir serijiniu būdu per finansų krizę iki 2012 m tvarkė daugiausia skyrybų bylas. Ne paslaptis, kad iš visų susituokusių mieste virš 90 proc porų išsiskyrė. Tai buvo padaryta tiesiog paplanavus nekilnojamojo turto rinkos atgaivinimąžmonės skyrėsi, purki naujus butus, namus, ankstesniuosius nusipirko pusvelčiui iš anksto parinkti asmenys artimi jurisdikcijaitokiu būdu net elgeta narkomanė S.bučio, eksprokuroro ur eksparlamentaro duktė įsigijo 0,8 mln tuomet litų vertės nekilnojamą turtą už skatikus ir paėmė paskolą banke. Ir tokių buvo daug, teisėjų giminės, tie, kas gaudavo informaciją, antstolių kontoros, notarai: tapo multmilijonieriais. Būtent tas teismas padirbėjo aktyviai, buvo tarifas, kiek kyšio reikia pwrduoti per advokatą teisėjai ir prokurorui. Nedavei? Likai su vaikais benamė. Bet užtat narkašai įsikūrė prestižiniuose butuose ir namuose. Maža to. Ta pati Š.uopienė I. tapo teisėja baudžiamųjų bylų skyriuj
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS