Vilniaus rajono gyventojas dėl ginklų kontrabandos aiškinsis teisme: veikla susijusi su Rusija | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO GYVENTOJAS DĖL GINKLŲ KONTRABANDOS AIŠKINSIS TEISME: VEIKLA SUSIJUSI SU RUSIJA

  • 3

Teismui perduota byla, kurioje Vilniaus rajono gyventojas kaltinamas ginklų kontrabanda ir tarptautinių sankcijų pažeidimu, kai iš Rusijos ir į ją gabeno ginklus.

Kaip trečiadienį informavo Vilniaus apygardos prokuratūra, kaltinimai pateikti ne tik 47 metų vyrui, bet ir jo vadovautai įmonei.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis, veikdamas įmonės naudai, 2019–2021 metais į Rusiją ir iš jos per Kirgiziją gabeno ginklus, jų dalis bei šaudmenis.

Nuo 2019-ųjų pradžios iki 2020-ųjų rugpjūčio vyras oro keliu iš Rusijos per Kirgiziją į Lietuvą importavo beveik 1,3 tūkst. šaunamųjų ginklų, 3,3 tūkst. jų dalių bei daugiau nei 20 tūkst. šaudmenų.

Įtariama, kad 2019–2021 metais muitinės deklaracijose nepateikdamas duomenų apie tikrąją galutinę prekių gavimo šalį, kaltinamasis iš Europos Sąjungos į Kirgiziją eksportavo 406 šaunamuosius ginklus, 16 jų dalių bei daugiau nei 500 tūkst. šaudmenų, žinodamas, jog po to ginklai bus perduodami jų galutiniams gavėjams – Rusijoje esančioms įmonėms ir fiziniams asmenims.

Tyrimo duomenimis, siekdamas gauti leidimus ginklų, jų dalių ir šaudmenų prekybai, vyras pateikdavo dokumentus, kuriuose, manoma, tyčia nebūdavo pateikiami ginklus identifikuojantys duomenys, nurodantys jų įsigijimo šalį.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kas juos prieme,,kas parasus dejo

Tokius svolacius lauk is lietuvos,prileido visokio plauko parazytu ,dabar prasideda sokiai su kardais,tokius valdzios atstvus i teisma del abejingumo darbe,jie atsako uz tokius veikejus privaziavusiu lietuvan,

Egis

Su tokiu runkeliu nesiterlioti bausti iki gyvos galvos, manau dar jis nepaskutinis yra ir daugiau tokių verslininkų .

Iki gyvos galvos

Zudika,isdavika,mirties nesiotoja??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS