Vilniuje sulaikytas į kelių policiją vykęs neblaivus vairuotojas | KaunoDiena.lt

VILNIUJE SULAIKYTAS Į KELIŲ POLICIJĄ VYKĘS NEBLAIVUS VAIRUOTOJAS

  • 2

Vilniaus kelių policija per reidą sulaikė į jų būstinę vykusį neblaivų mikroautobuso vairuotoją.

Trečiadienio rytą Vilniuje, Pilaitės prospekte, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė trumpalaikį tikslinį reidą, skirtą vairuotojų blaivumui ir transporto priemonių padangų būklei tikrinti. Patikrinimas vyko važiuojant į sostinės centrą, link Karoliniškių ar Viršuliškių, visai netoli pastato, kuriame įsikūrę kelių policijos pareigūnai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos keletas pareigūnų, naudodami bekontakčius alkoholio detektorius „Dräger Alcotest 5000“, per porą valandų (nuo 7 iki 9 val.) patikrino apie 200 vairuotojų. Vairuotojų blaivumas buvo tikrinamas tik tada, kai transporto priemonės stovėjo eilėje, laukdamos, kada galės važiuoti. Tokiu būdu visiškai nebuvo trukdomas eismas, skelbia policija.

Šio reido metu įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas, sėdėjęs prie keleivinio mikroautobuso „Opel Movano“ vairo.

48 metų vyrui nustatytas lengvas (0,93 promilės) neblaivumas.

Šis vyriškis teisę vairuoti atgavo tik prieš geras tris savaites. Sausio 3-iąją jis išlaikė egzaminą, jis buvo privalomas, nes teisė vairuoti jam buvo atimta už tai, kad vairavo neblaivus.

Be to, šiuo automobiliu vyras vežė keleivį, jis vyko į administracinės bylos nagrinėjimą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje, čia šiam asmeniui turės būti priimtas sprendimas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą – transporto priemonės vairavimą buvus neblaiviam.

Šeši vairuotojai į policijos pareigūnų rankas atvažiavo eismo juosta,  pažymėta raide A ir skirta tik maršrutiniam transportui. Saugos diržo nesegėjo vienas vairuotojas.

„Galima tik pasidžiaugti, kad visų patikrintų transporto priemonių padangos atitiko nustatytus techninius reikalavimus“, – sako pareigūnai.

Iki sausio 30-osios šalies keliuose išaiškinti 584 neblaivūs vairuotojai, 261 iš jų nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas (už tai taikoma baudžiamoji atsakomybė). Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 7 eismo įvykiai: 5 žmonės žuvo, 11 sužeista.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia eismo dalyvių dėmesį, kad policijos pareigūnai šalies mastu nuolat vykdys tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones.

„Tikime, kad kartu galime kurti saugią aplinką ir dėkojame visiems, kurie nesate abejingi nustatytai tvarkai kelyje“, – skelbia policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mokesčių mokėtojas

Gal užteks jau taškyti mūsų pinigus prabangiems prietaisams!!!!

zelemunčikas

Akivaizdūs sadistai.Žmogus važiavo pasiduot,o jam perkasė kelią.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS