Švenčių stalui
Žiemos receptas
Šį receptą pasiūlė skaitytoja Ingrida Stonienė.
Maždaug 1,4 kg viščiukas,
druskos, pipirų pagal skonį,
iki 50 g sviesto,
nedidelė galvutė česnako (jei patinka aštriau, galima daugiau),
3 šaukštai acto.
Viščiuką perpjauname per krūtinkaulį išilgai ir per sulenkimus nupjauname sparnelius – padarome išklotinę ir gerai įtriname prieskoniais. Dubenyje truputį paslegiame ir paliekame maždaug parai.
Gilesnę keptuvę kaitiname ant vidutinės ugnies, įdedame sviesto ir, dar jam besilydant, dedame į keptuvę sparnelius ir ant jų – vištą (oda į apačią), užvožiame lėkšte ir paslegiame sunkesniu daiktu. Aš tam atvejui turiu porą plytų... Taip kepame apie 15 min. Po to atsargiai apverčiame (nepamirštame ir sparnelių), vėl paslegiame ir kepame apie 20 min. Iškepęs viščiukas būna gražiai apskrudęs.
Padažui česnaką smulkiai sukapojame arba sutriname, ant jo pilame actą ir 9 šaukštus vandens.
Iškepusį viščiuką įdedame į gilesnę lėkštę, ant jo pilame skysčio iš keptuvės ir užpilame česnakiniu padažu. Viščiuką supjaustome gabaliukais ir dažydami į padažą valgome su duona ir mėgstamomis daržovėmis.
Naujausi komentarai