Parcelis - tai petražolės ir saliero hibridas, aromatu primenantis lapinį salierą, tačiau kvapas yra švelnesnis. Šio hibrido lapai panašūs į garbanotosios petražolės, todėl labai tinka patiekalams puošti.
Susmulkintus parcelio lapus galima dėti į verdančią slyvų uogienę. Išvirusią uogienę sudėti į stiklainius ir, uždengus dangteliais, laikyti šaldytuve. Žiemą tai bus puikus vitaminingas maistas. Parcelis kaip prieskonis tinka sriuboms paskaninti ir kitiems mėsiškiems patiekalams.
Ši prieskoninė daržovė sėjama gegužės mėnesį į gerai įšilusią ir įdirbtą priesmėlio ar lengvo priemolio dirvą, kuri turi būti iš anksto patręšta azoto, kalio ir fosforo mineralinėmis trąšomis. Šiltnamyje auginti nepatariama. Parcelis gerai žiemoja, todėl jo lapus vartosite ir kitais metais. Jo sėklų galima įsigyti sėklų parduotuvėse.
Naujausi komentarai