Vegetarai netvers pavydu! Pereiti į pagrindinį turinį

Vegetarai netvers pavydu!

2010-05-14 17:06
Restorano "Prie svarstyklių" virėjo Rolando Čižiko dosjė

Restorano "Prie svarstyklių" virėjo Rolando Čižiko dosjė

Amžius: 27 metai.

Zodiako ženklas: Skorpionas.

Darbo stažas: "Prie Svarstyklių" – 5 metai, taip pat restoranai "Babilonas", "Hermis".

Mėgstamiausias patiekalas: balta žuvis. Iš restorano "Prie svarstyklių" valgiaraščio – lašiša su alyvuogėmis.

Padažas: aštrus.

Prieskonis: anyžiai.

Daržovė: salieras.

Vaisius: obuolys.

Alkoholinis gėrimas: šviesus alus.

Nealkoholinis gėrimas: mineralinis vanduo "Boržomi".

Kiaulienos medalionai su karamelizuotais burokėliais

Paruošimas: kiaulienos išpjovą marinuojame Vorčesterio ir austrių padaže apie 60 min. Apkepame grilio keptuvėje iš abiejų pusių. Dedame į skardą ir 10 min. kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.

Atpjauname keturis griežinėlius raudonojo svogūno, atskiriame išorinius žiedus. Į vidų įdedame bulvių košės su parmezanu. Dedame ant skardos, pašauname į orkaitę ir 9 min. kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol įgaus auksinę spalvą.

Kol kepa kiauliena ir svogūnai su bulvių koše, atpjauname keturis griežinėlius virtų burokėlių, dedame į keptuvę ir apkepiname, užpildami balzaminio acto su medumi.

Padažas: į prikaistuvį dedame smulkiai supjaustytų svogūnų ir česnakų. Pakepiname, kol įgaus auksinį atspalvį. Pilame ilgai virtą, nugarintą jautienos kaulų sultinį, balzaminio acto ir nugariname, įdedame supjaustytas aitriąsias paprikas.

Patiekimas: keptus burokėlius dedame išilgai lėkštės, ant jų – keptus svogūnus su bulvių koše. Kiaulienos išpjovą supjaustome į tris gabalėlius. Dedame viduryje lėkštės, užpilame padažu, puošiame žalumynais.


Kepsniui keturiems asmenims reikės:

800 g kiaulienos išpjovos,

100 g Vorčesterio padažo,

100 g austrių padažo,

250 g virtų burokėlių,

60 g balzaminio acto,

120 g (16 žiedų) raudonųjų svogūnų,

250 g bulvių košės,

Aliejaus apkepti, druskos, pipirų.


Padažui reikės:

300 g jautienos kaulų sultinio,

40 g balzaminio acto,

12 g česnakų,

20 g svogūnų,

20 g aitriųjų paprikų,

Aliejus kepti, druskos, pipirų.

Vištienos kumpeliai su vyšniomis

Vištienos kumpelius nuplauname ir įtriname vištienos prieskoniais.

Marinuoti vištienos kumpeliai sudedami į skardą. 15 min. kepame orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje, į skardą įpylę vyno.

Kriaušė nulupama, išimamos sėklytės. Kriaušė dedame į baltą verdantį vyną. Įberiame šafrano, įpilame cukraus. Verdame apie 3–4 min. Svarbu nepervirti.

Padažas: pilame raudonąjį vyną į prikaistuvį, nugariname, įdedame medaus, anyžių, užpilame slyvų sulčių, įdedame šaldytų vyšnių ir verdame, kol užvirs. Įdedame druskos, pipirų.

Prieš baigdami gaminti padažą įdedama brendyje mirkytų džiovintų slyvų. Palaukiame, kol sušils.

Patiekimas: į lėkštės vidurį dedame vištienos kepsniukus, greta – kriaušę. Iš vienos pusės dedame slyvas, iš kitos – įpilame padažo su vyšniomis. Papuošiame žalumynais.


Keturiems asmenims reikės:

800 g vištienos kumpelių be kaulo,

vištienos prieskonių,

4 kriaušių,

300 g baltojo vyno,

80 g cukraus,

2 g šafrano,


Padažui reikės:

120 g brendyje mirkytų slyvų,

80 g raudonojo vyno,

120 g slyvų sulčių,

40 g medaus,

4 anyžių,

80 g šaldytų vyšnių,

druskos, pipirų, žalumynų papuošti.

Jautienos kepsnys su juodųjų serbentų padažu

Kepsnys: iš jautienos išpjovos suformuojame kepsnį. Iš abiejų pusių apkepame keptuvėje. Pabarstome druska ir kepsnių pipirais, prieskoniais. Baigiame kepti 10 min. orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje.

Daržovės: saliero stiebą supjaustome ilgais šiaudeliais. Iš pradžių pakepiname salierą, vėliau – šparagines pupeles, balzaminiame acte virtus svogūnus, pabaigoje dedame vyšninius pomidorus. Užbarstome prieskonių. Trintas bulves sumaišome su trintais špinatais, minutę kaitiname mikrobangų krosnelėje.

Padažas: raudonąjį vyną nugariname, įdedame medaus, įpilame jautienos kaulų sultinio, juodųjų serbentų, pagariname.

Patiekimas: kepsnį dedame į lėkštės vidurį, greta – keptas daržoves, ant kepsnio kraštelio ir lėkštės šone užpilame padažo. Puošiame žalumynais.


Kepsniui keturiems asmenims reikės:

800 g jautienos išpjovos,

didkepsnio pipirų, mėsos prieskonių,

70 g aliejus,

8 mažų svogūnėlių, virtų balzaminiame acte,

saliero stiebo,

120 g šparaginių pupelių,

12 mažųjų pomidorų,

240 g bulvių košės,

80 g trintų špinatų,

druskos, pipirų.


Padažui reikės:

120 g juodųjų serbentų,

200 g raudonojo vyno,

60 g jautienos kaulų sultinio,

40 g medus,

druskos, pipirų, žalumynų puošti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų