Restorano "Prie svarstyklių" virėjo Rolando Čižiko dosjė
Amžius: 27 metai.
Zodiako ženklas: Skorpionas.
Darbo stažas: "Prie Svarstyklių" – 5 metai, taip pat restoranai "Babilonas", "Hermis".
Mėgstamiausias patiekalas: balta žuvis. Iš restorano "Prie svarstyklių" valgiaraščio – lašiša su alyvuogėmis.
Padažas: aštrus.
Prieskonis: anyžiai.
Daržovė: salieras.
Vaisius: obuolys.
Alkoholinis gėrimas: šviesus alus.
Nealkoholinis gėrimas: mineralinis vanduo "Boržomi".
Kiaulienos medalionai su karamelizuotais burokėliais
Paruošimas: kiaulienos išpjovą marinuojame Vorčesterio ir austrių padaže apie 60 min. Apkepame grilio keptuvėje iš abiejų pusių. Dedame į skardą ir 10 min. kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.
Atpjauname keturis griežinėlius raudonojo svogūno, atskiriame išorinius žiedus. Į vidų įdedame bulvių košės su parmezanu. Dedame ant skardos, pašauname į orkaitę ir 9 min. kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol įgaus auksinę spalvą.
Kol kepa kiauliena ir svogūnai su bulvių koše, atpjauname keturis griežinėlius virtų burokėlių, dedame į keptuvę ir apkepiname, užpildami balzaminio acto su medumi.
Padažas: į prikaistuvį dedame smulkiai supjaustytų svogūnų ir česnakų. Pakepiname, kol įgaus auksinį atspalvį. Pilame ilgai virtą, nugarintą jautienos kaulų sultinį, balzaminio acto ir nugariname, įdedame supjaustytas aitriąsias paprikas.
Patiekimas: keptus burokėlius dedame išilgai lėkštės, ant jų – keptus svogūnus su bulvių koše. Kiaulienos išpjovą supjaustome į tris gabalėlius. Dedame viduryje lėkštės, užpilame padažu, puošiame žalumynais.
Kepsniui keturiems asmenims reikės:
800 g kiaulienos išpjovos,
100 g Vorčesterio padažo,
100 g austrių padažo,
250 g virtų burokėlių,
60 g balzaminio acto,
120 g (16 žiedų) raudonųjų svogūnų,
250 g bulvių košės,
Aliejaus apkepti, druskos, pipirų.
Padažui reikės:
300 g jautienos kaulų sultinio,
40 g balzaminio acto,
12 g česnakų,
20 g svogūnų,
20 g aitriųjų paprikų,
Aliejus kepti, druskos, pipirų.
Vištienos kumpeliai su vyšniomis
Vištienos kumpelius nuplauname ir įtriname vištienos prieskoniais.
Marinuoti vištienos kumpeliai sudedami į skardą. 15 min. kepame orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje, į skardą įpylę vyno.
Kriaušė nulupama, išimamos sėklytės. Kriaušė dedame į baltą verdantį vyną. Įberiame šafrano, įpilame cukraus. Verdame apie 3–4 min. Svarbu nepervirti.
Padažas: pilame raudonąjį vyną į prikaistuvį, nugariname, įdedame medaus, anyžių, užpilame slyvų sulčių, įdedame šaldytų vyšnių ir verdame, kol užvirs. Įdedame druskos, pipirų.
Prieš baigdami gaminti padažą įdedama brendyje mirkytų džiovintų slyvų. Palaukiame, kol sušils.
Patiekimas: į lėkštės vidurį dedame vištienos kepsniukus, greta – kriaušę. Iš vienos pusės dedame slyvas, iš kitos – įpilame padažo su vyšniomis. Papuošiame žalumynais.
Keturiems asmenims reikės:
800 g vištienos kumpelių be kaulo,
vištienos prieskonių,
4 kriaušių,
300 g baltojo vyno,
80 g cukraus,
2 g šafrano,
Padažui reikės:
120 g brendyje mirkytų slyvų,
80 g raudonojo vyno,
120 g slyvų sulčių,
40 g medaus,
4 anyžių,
80 g šaldytų vyšnių,
druskos, pipirų, žalumynų papuošti.
Jautienos kepsnys su juodųjų serbentų padažu
Kepsnys: iš jautienos išpjovos suformuojame kepsnį. Iš abiejų pusių apkepame keptuvėje. Pabarstome druska ir kepsnių pipirais, prieskoniais. Baigiame kepti 10 min. orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje.
Daržovės: saliero stiebą supjaustome ilgais šiaudeliais. Iš pradžių pakepiname salierą, vėliau – šparagines pupeles, balzaminiame acte virtus svogūnus, pabaigoje dedame vyšninius pomidorus. Užbarstome prieskonių. Trintas bulves sumaišome su trintais špinatais, minutę kaitiname mikrobangų krosnelėje.
Padažas: raudonąjį vyną nugariname, įdedame medaus, įpilame jautienos kaulų sultinio, juodųjų serbentų, pagariname.
Patiekimas: kepsnį dedame į lėkštės vidurį, greta – keptas daržoves, ant kepsnio kraštelio ir lėkštės šone užpilame padažo. Puošiame žalumynais.
Kepsniui keturiems asmenims reikės:
800 g jautienos išpjovos,
didkepsnio pipirų, mėsos prieskonių,
70 g aliejus,
8 mažų svogūnėlių, virtų balzaminiame acte,
saliero stiebo,
120 g šparaginių pupelių,
12 mažųjų pomidorų,
240 g bulvių košės,
80 g trintų špinatų,
druskos, pipirų.
Padažui reikės:
120 g juodųjų serbentų,
200 g raudonojo vyno,
60 g jautienos kaulų sultinio,
40 g medus,
druskos, pipirų, žalumynų puošti.
Naujausi komentarai