Lietuviai vis dar neįvertina netikėtų finansinių nuostolių grėsmės kelionėse | KaunoDiena.lt

LIETUVIAI VIS DAR NEĮVERTINA NETIKĖTŲ FINANSINIŲ NUOSTOLIŲ GRĖSMĖS KELIONĖSE

Savarankiškai į užsienį keliaujantys lietuviai noriai investuoja į su sveikata susijusias draudimo rūšis, tačiau nepakankamai įvertina galimas kelionės neįvykimo ar nutrūkimo išlaidas – rodo ADB „Seesam Lietuva“ paskelbta draudimo pirkimo internetu statistika.

53 proc. besidraudžiančiųjų internetu su būtinu medicininių išlaidų draudimu papildomai perka ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų, tuo tarpu nuo nenumatytų kelionės išlaidų apsisaugo vos 1 proc. šių keliautojų, teigiama pranešime.

Draudimo paslaugų pirkimas internetu Lietuvoje sparčiai populiarėja – šiemet pasirašyta trečdaliu daugiau sutarčių bei sumokėta 24 proc. daugiau įmokų lyginant su pirmuoju 2010 metų pusmečiu.

Kartu didėja ir klientų pasirenkamos draudimo sumos: besirenkančių medicininių išlaidų draudimą iki 100 tūkst. Lt, palyginus su 2010 m., sumažėjo beveik dešimtadaliu, tačiau 46 proc. padaugėjo besidraudžiančių didesne suma. Tuo tarpu bagažo ir kelionės draudimo tendencijos nekinta – šios draudimo rūšys vis dar nėra paklausios.

Bendrovės duomenys rodo, jog planuojant kelionę iš anksto apie draudimą negalvojama – net 92 proc. keliautojų tuo susirūpina likus mažiau nei dviem savaitėms iki išvykos. Tokiais atvejais kelionės išlaidų draudimo, kuriuo kompensuojami netikėti nuostoliai dėl kelionės neįvykimo, nutrūkimo ar pavėluoto atvykimo, įsigyti jau nėra galimybių.

Draudikai teigia, jog kelionės išlaidų draudimas tinkamas norintiems keliones planuoti iš anksto ir taip sutaupyti pinigų. Juo suteikiama garantija, kad anksti suplanuota ir dėl kokių nors priežasčių neįvykusi kelionė pirkėjui neatneš nuostolių. „Kelionės organizatoriai nėra įpareigoti kompensuoti klientams patirtą žalą, atsirandančią jiems neišvykus dėl keliautojo ar jo artimųjų ligos, traumos, taip pat dokumentų praradimo ar eismo įvykio, o kelionės išlaidų draudimas tokiais atvejais atlygina nuostolius. Tai ypač aktualu šeimoms – jų bendras kelionės biudžetas dažniausiai būna nemažas, o dėl vieno keliautojo gali neišvykti visi,“ – teigia B. Blavaščiūnienė. Vidutinė kelionės išlaidų draudimo atlyginta žala praėjusį pusmetį siekė 953 Lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS