Penkios vasaros festivalių mados tendencijos, kurias privalu žinoti | KaunoDiena.lt

PENKIOS VASAROS FESTIVALIŲ MADOS TENDENCIJOS, KURIAS PRIVALU ŽINOTI

  • 0

Šių metų vasaros festivaliuose vyraus tikra stilių įvairovė: nuo septyniasdešimtųjų hipiškų ir „vintage“ stiliaus detalių iki romantiškų ar net rokeriškų motyvų, šiuo metu karaliaujančių ant mados podiumų.

Stilingiausieji įkvėpimo semsis iš tokių festivalių kaip legendinis „Woodstock“ ar populiarusis „Coachella“. Tad kokį stilių pasirinkti festivaliams Lietuvoje, pataria „Deichmann Trendblog“ stiliaus ir mados tinklaraštininkės Laura ir Eva Macijauskaitės.

„Hipiški motyvai, laisvės ir gėlių simboliai bei klasikinio roko gyvavimą primenantis „grunge“ stilius, įkvėptas dar legendinės grupės „Guns N‘roses“ laikų – visa tai šiemet vėl madinga. Todėl norintiems sužibėti ir šią vasarą festivalyje ne tik jaustis patogiai, bet ir atrodyti stilingai, kviečiame susipažinti su penkiais ryškiausiais stiliais, karaliausiančiais šių metų vasaros festivalių mados viršūnėje“, – teigia L. Macijauskaitė.

1. Hipiškas stilius ir „Woodstock“ dvasia

XX a. 7-asis dešimtmetis daugumai šiandienos festivalių lankytojų vis dar kelia nostalgiją: 1969 metais vykęs legendinis „Woodstock“ festivalis ir laisvės bei saviraiškos pojūčiai iki dabar vis sugrįžta į mados pasaulį. Kombinezonai ir plačios suknelės, gėlių ir etnologiniai raštai, plunksnos ir kutai, skrybėlės bei plaukų juostos, plačios, plevėsuojančios kelnės, papuoštos įvairiausiais raštais ir spalvomis – visa tai puikiai atskleidžia to dešimtmečio pasaulėžiūrą ir bohemiškumą.

„Viskas, ko jums prireiks hipiškam stiliui sukurti, – tai auliniai batai, džinsiniai šortai aukštu liemeniu ir trumpa, nėriniuota arba kutais puošta palaidinė (angl. crop top). Norinčioms lengvesnės avalynės, aulinius batus keiskite gladiatorių laikus primenančiais sandalais, kurie šiemet itin madingi. Na o daugiau romantikos ir moteriškumo hipiškam stiliui suteiks aukštakulnės basutės mediniu padu ar platforma, kuriomis puošėsi septyniasdešimtųjų stiliaus ikonos“, – rekomenduoja tinklaraštininkės.

2. Stilius maištaujančiai rokerei

Vadinamaisiais 90-aisiais „Guns N‘Roses“ koncertuose merginos šoko su odinėmis kelnėmis, suvarstomais auliniais ir berankoviais marškinėliais. Tad ir šią vasarą pasirinkusios trumpus juodus šortus, kniedėmis nusagstytus batus ar odinius motyvus – nesuklysite.  Nuo saulės apsaugos skrybėlė, o stilingumo pridės aksesuarai – kniedžių imitacijų turintys papuošalai ir batai. Karščiausia šio sezono naujiena – „septum“ auskaras nosyje, kuris puikiai iliustruoja taisyklių laužymo ir maištavimo epochą.

„Šią vasarą itin populiarūs marškinėliai su žymių roko grupių pavadinimais kaip „Guns N‘Roses“, „Metallica“ ar kt. Todėl renkantis šių legendinių grupių laikus primenantį stilių, pasirūpinkite, kad tokie marškinėliai atsidurtų jūsų festivalio kuprinėje. Prie jų derinkite aulinukus arba atvirus aukštakulnius, puoštus sagtimis, grandinėlėmis ir kitais metaliniais elementais. Ir pabaigai – nepamirškite raudonos skarelės plaukuose, ji ne tik pagyvins šukuoseną, bet ir suteiks deriniui ryškumo“, – sako E. Macijauskaitė.

3. „Hipsteriškas“ stilius arba tiesiai iš mamos spintos

Ruošdamiesi šios vasaros festivaliams, turite puikią progą pamirštus drabužius prikelti antram gyvenimui. Tam puikiai tiks iš mamos spintos ištraukta suknelė, tėčio dideli languoti marškiniai, vaikystę menančios palaidinės su įvairiais užrašais ar animacinių filmukų herojais. Vėsiais vakarais puikiai pasitarnaus platūs megztiniai ir padidinto dydžio džinsiniai švarkeliai. Įvaizdį papildys netvarkingai surišti plaukai, skrybėlė ir masyvūs akiniai nuo saulės.

„Pastaraisiais metais įvairūs raštai ir nėriniai sutinkami ne tik ant močiutės sofos, bet ir ant aukščiausios klasės mados podiumų. Dabar ši tendencija labai smarkiai išpopuliarėjo, įvairių raštų ir tekstūrų rūbus renkasi įžymybės ir didžiausios stileivos. Tokio tipo raštų ir spalvų pasirinkimas festivaliuose tikrai sukurs „vintažinio“ ar net retro primenantį stilių. Jeigu savo derinius papildysite dar ir aukštakulnėmis basutėmis mediniu ar kamštiniu padu, tikrai išsiskirsite iš minios ir susikursite originalų įvaizdį“, – sako Laura ir Eva.

4. Sportinis stilius, ieškantiems modernumo

Dvidešimtajame amžiuje sportiniai drabužiai su mada neturėjo nieko bendro, tačiau dabar kiekvienas net ir prie oficialaus apdaro drąsiai avi sportinius batelius. Be to, sportiniai švarkeliai, megztiniai atranda vis daugiau vietos šiuolaikiniuose deriniuose. Todėl ir šios vasaros festivaliuose Eva ir Laura Macijauskaitės pataria nebijoti maišyti stilių ir prie savo turimų rūbų derinti sportinę avalynę.

„Sportiniai bateliai vis dar išlieka lyderiai šio sezono avalynės tendencijose, todėl jie gali būti puikus akcentas ir festivalio deriniuose. Dažnai gatvėje matau merginas, kurios sportinius batelius derina prie suknelės ir atrodo labai stilingai. Mano pasiūlymas – drąsiai derinti pieštuko formos sijoną, sportinę palaidinę bei laisvus marškinius – patogu ir madinga“, – sako L. Macijauskaitė.

5. Elegantiškas stilius: gėlėta romantika

Vienas populiariausių pasaulyje festivalis „Coachella“ praūžė dar balandžio mėnesį, palikdamas po savęs mados šleifą, įkvepiantį stileivas visuose pasaulio kampeliuose. Šiemet šviesios, pastelinės spalvos, nėriniai, permatomas ir laisvas audinys, įvairūs ornamentai ir gėlių motyvai – moteriškas ir netgi šiek tiek „saldus“ įvaizdis – taip pat gali tapti jūsų festivalio stiliaus pasirinkimu.

„Dažnam festivaliai asocijuojasi ne tik su šėlionėmis iki ryto, bet ir romantiškais pasisėdėjimais prie jūros ar dainomis prie laužo. Todėl visoms romantikėms žavesio suteiks gėlės plaukuose arba jomis dekoruoti aksesuarai, pavyzdžiui, lankeliai. Taip pat prie jų puikiai dera neryškios nėriniuotos balerinos bei suvarstomos klasikinės basutės. Raišteliai – tai didžiausias šio sezono hitas, todėl nesuklysite tokią avalynę pasirinkdamos ir festivalyje“, – teigia jaunosios mados tinklaraštininkės.

GALERIJA

  • Penkios vasaros festivalių mados tendencijos, kurias privalu žinoti
  • Penkios vasaros festivalių mados tendencijos, kurias privalu žinoti
  • Penkios vasaros festivalių mados tendencijos, kurias privalu žinoti
  • Penkios vasaros festivalių mados tendencijos, kurias privalu žinoti
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS