Grožio ekspertai: šį sezoną dominuos natūralus makiažas | KaunoDiena.lt

GROŽIO EKSPERTAI: ŠĮ SEZONĄ DOMINUOS NATŪRALUS MAKIAŽAS

  • 8

Nors daugeliui atrodo, kad po karantino būsime kaip niekada pasiilgę spalvų, grožio konsultantai sako, kad pavasarį dominuos natūralumu dvelkiantys makiažai. Žemės spalvos, švytinti oda ir subtiliai blizgančios lūpos – tai, kas šį sezoną puoš labiausiai.

Prancūzės mėgsta kartoti, jog geriausias makiažas yra tas, kurio nesimato. Pasak „Eurovaistinės“ grožio vaistinių atstovės Aušros Vareikienės, jeigu norime, kad makiažas atrodytų kuo natūraliau labai svarbu tinkamas odos paruošimas. „Prieš pradedant makiažą švarų veidą rekomenduojame papildomai nuvalyti miceliniu vandeniu arba toniku, tuomet naudoti serumą ir veido kremą. Priemones svarbu gerai įtapšnoti rankomis“, – pataria specialistė.

Pavasarį ir vasarą A. Vareikienė rekomenduoja atkreipti dėmesį į ant pakuotės nurodytą SPF faktorių, jis turėtų būti ne mažesnis nei 30 SPF, o vasarą – 50.

Taip pat, jeigu norite, kad akys žvilgėtų naudinga naudoti paakių odos serumą, jis, anot grožio vaistinių atstovės, atgaivins patamsėjusius paakius ir panaikins jų pabrinkimą. Jeigu norite stipresnio efekto, galite rinktis ir priklijuojamą paakių kaukę.

Pasak A. Vareikienės, jeigu tinkamai paruošėte odą, galite būti ramios, kad makiažas jums išliks ilgiau. „Oda sugeria viską, todėl akcentuojame, kad svarbu ją gerai paruošti. Geriausia būtų rinktis tos pačios kompanijos veido kremą ir serumą – taip išvengsite nemalonių pojūčių ir išgausite geriausią efektą, nes gamintojai suderina ingredientų kiekį skirtinguose produktuose“, – sako atstovė.

Kartais galima pastebėti, kad naudojamos veido odos priemonės užtepus vakare dar yra jaučiamos ir nubudus ryte. A. Vareikienė atkreipia dėmesį, kad tai gali būti ženklas įspėjantis, jog priemonės jums nėra tinkamos, nes oda jų neįsisavina.

Pakerintis natūralumas

Jeigu planuojate atsinaujinti savo kosmetinę, šį pavasarį rekomenduojama spinduliuoti natūralumą. „Dabar madinga viskas kuo natūraliau – natūralios spalvos lūpos, žemės spalvos šešėliai, lengvos tekstūros kreminės pudros. Svarbu, kad kosmetika pabrėžtų natūralų grožį, o makiažas atrodytų lengvas. Švytintis veidas turėtų būti šio pavasario vizitinė kortelė“, – pataria grožio vaistinių atstovė.

Ji rekomenduoja ryškesnes spalvas palikti ypatingoms progoms arba vakarui. Natūraliam įvaizdžiui sukurti A. Vareikienė rekomenduoja nenaudoti anksčiau populiarių buvusių kontūravimo priemonių, tam verčiau rinktis skaistalus, atsisakyti ryškaus lūpų pabrėžimo pasitelkiant pieštuką.

Nors artėjant vasarai daugelis nori atrodyti labiau įdegę ir atsikratyti veido blyškumo, A. Vareikienė sako, kad dėl to rinktis tamsesnį makiažo pagrindą, tikrai nėra geras sprendimas. „Jeigu naudojate per tamsią pudrą, atrodo, kad jums daugiau metų, todėl pasirinkę ją neatrodysite nei įdegusios, nei gaivios. Naudojama pudra turi būti parinkta pagal odos spalvą ir nesiskirti nuo kaklo odos spalvos“, – akcentuoja specialistė.

Norinčios kasdien atrodyti gaiviai ir madingai, pasak specialistų, savo kosmetinėje turėtų turėti lengvos tekstūros atspalvį odai suteikiantį kremą, neryškius skaistalus ir blizgesį. „Kasdien svarbiausia neatrodyti persidažius, todėl intensyvias spalvas, blizgučius palikime vakarui“, – pataria A. Vareikienė. Populiariausia kosmetikos priemone vis dar išlieka blakstienų tušas, tačiau grožio vaistinių atstovė pataria turėti ir blakstienų gelį, kuris padeda labiau paryškinti blakstienas.

Šiomis dienomis, kai daugiau laiko praleidžiame namuose, A. Vareikienė rekomenduoja patikrinti savo turimos kosmetikos galiojimo datą. Makiažo priemonės dažniausiai galioja metus, o sausi produktai – pusantrų metų. Populiariausia kosmetikos priemonė – tušas – galioja maždaug 3–4 mėnesius. Pasibaigusio galiojimo kosmetika gali būti įvairių alergijų priežastis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vika

Zinoma, naturalus makiazas. Uzsidejai kauke ir viskas, net lupyciu dazyti nereikia. Oi, juk leido be kaukiu, cia tai beda, vel reikes lupas dazyti.

baisūs antakiai

Gal jau baigsis tie baisūs antakiai? Mergos atrodo kaip furijos.

kur

tai kodėl tik makiažas, kr lūpos? blakstienos? krūtinės?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS