Karantinas keičia požiūrį į grožį: žinomos moterys dalijasi patarimais | KaunoDiena.lt

KARANTINAS KEIČIA POŽIŪRĮ Į GROŽĮ: ŽINOMOS MOTERYS DALIJASI PATARIMAIS

  • 6

Karantinas keičia lietuvių dažymosi įpročius: paklausus, ar daugiau laiko praleidžiant namuose, moterys darosi kasdieninį makiažą, 67 proc. respondenčių atsakė neigiamai. Namuose dažosi tik kas penkta, atskleidė atlikta lietuvių apklausa. Tačiau nustojus maskuoti odos trūkumus išryškėja tikroji jos būklė – nelygumai, pigmentinės dėmės ar spuogeliai. Kaip jų išvengti? Savo patarimais dalijasi dvi žymios moterys – televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir jogos bei dvasinio intelekto mokytoja Milana Jašinskytė.

Amerikiečių kompanijos „Amway“ užsakymu atliktos reprezentatyvios apklausos duomenimis, 6 proc. moterų teigia, kad darosi kasdienį makiažą net ir būdamos namie. 19 proc. moterų dažosi, tačiau mažiau, nei įprastai. Karantino metu namuose dažniau dažosi jaunesnio amžiaus respondentės (18-35 m.). Taip pat vadovaujančias pareigas užimančios (13 proc.) moterys ir moksleivės-studentės (14 proc.).

Grožio samprata keičiasi

Karantinas iš esmės keičia ir moterų požiūrį į grožį – „Instagram“ socialiniame tinkle pasirodo vis daugiau žinomų moterų nuotraukų, kur jos drąsiai pozuoja be makiažo ir didžiuojasi, nors ir ne visada tobula, bet sveika ir švytinčia oda. Tam pritaria ir žymios Lietuvos moterys.

„Iki karantino mano rytas visada prasidėdavo taip pat – makiažo kėdėje, kur išgerdavau savo pirmąjį puodelį kavos. Tai tapo mano kasdienybe, darbo dalimi. Tačiau vasario 2 dieną toks vizitas pas vizažistę buvo paskutinis. Po jo išvykau į labai ilgą kelionę ir tikrai nesitikėjau, kad grįžusi rasiu visiškai naują kasdienybę: be jokių blizgučių, scenos ir renginių. Tačiau galiu drąsiai teigti, kad oda man dėkoja – ji švyti! Galbūt todėl, kad šiandien savo sveikata ir sveika oda rūpinuosi labiau, negu bet kada. Makiažą man atstoja poilsis, kokybiškos odos priežiūros priemonės ir tiksliniai vitaminai odos grožiui iš vidaus puoselėti“, – pasakojo I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

Nesitikėjau, kad grįžusi rasiu visiškai naują kasdienybę: be jokių blizgučių, scenos ir renginių. Tačiau galiu drąsiai teigti, kad oda man dėkoja – ji švyti!

Jai antrino žymi jogos ir dvasinio intelekto mokytoja M. Jašinskytė – tik holistinis požiūris į sveikatą, o taip pat ir odos grožį, gali padėti pasiekti geriausių rezultatų.

„Mano įsitikinimu, odos grožis prasideda nuo vidinės pusiausvyros, kuri tiesiogiai susijusi su pagarba sau: ramiu miegu, kokybišku maistu, fiziniu judėjimu, gebėjimu jausti jausmus. O šiandieninė situacija – tai puikus metas į tą vidų atsigręžti. Ką mes valgome? Kiek mes miegame? Kiek laiko praleidžiame prie ekranų? Taip, šiandien mūsų kasdienybė pasikeitė: nors ir galime gauti daug iš gamtos, naujos technologijos ir mokslas tampa neatsiejama gyvenimo dalimi. Šiandien grožio srityje mokslas tikrai pažengęs į priekį, todėl nebijokime pasinaudoti jo teikiama pagalba ir sustiprinti savo organizmą, o tuo pat metu ir odą, būtiniausiomis medžiagomis“, – tikina M. Jašinskytė.

Žymios moterys vieningai sutaria: ne trūkumų maskavimas, o odos sveikata ir gera būklė tampa geriausiu ir efektyviausiu makiažu.

Naujas sprendimas grožio pasaulyje – nutrikosmetika

Kremai, serumai, tonikai – tai odos priežiūros priemonės, kurių svarbumu neabejoja niekas, tačiau grožio specialistai vieningai sutaria – jų negana. Šios priemonės veikia odos išorinius sluoksnius, tačiau neprasiskverbia giliau. Todėl šiandien vis daugiau specialistų atsigręžia į visiškai naują konceptą odos priežiūros sistemoje – nutrikosmetiką.

Pagrindinė nutrikosmetikos idėja – grožis prasideda viduje. Tai produktai, kurie sujungia mitybą (angl. nutrition) ir kosmetiką viename. Veikliosios medžiagos  ir mineralai patenka į odą ne išoriškai, per viršutinius sluoksnius, bet iš vidaus. Jų sudėtyje randami antioksidantai, vitaminai, taip pat augalinės medžiagos, kurios gali apsaugoti odą nuo įvairių aplinkos veiksnių – saulės spindulių, taršos bei streso.

„Giliuose odos sluoksniuose yra kolageno ir elastinių skaidulų – baltymų, atsakingų už bendrą odos būklę ir sveikatą. Dėl laisvųjų radikalų įtakos oda patiria oksidacinį stresą, šis skaido odai reikalingus baltymus. Didžiausia problema ta, kad odos priežiūros priemonės gali veikti tik viršutinę odos dalį, jie negali prasiskverbti giliau ir kovoti su šiais radikalais. Tad norėdami padėti odai, turime ją maitinti ir iš vidaus“, – teigia grožio specialistas Andrzej Sawicki.

Kokia išeitis? Anot A. Sawicki, svarbiausia vartoti tinkamus produktus iš natūralių šaltinių, kad laisviesiems radikalams sukurtumėte stiprų barjerą. Maistinės medžiagos ir augaliniai komponentai apsaugo nuo oksidacinio streso. Tai gali sumažinti ląstelių ir audinių irimą, kuris vaidina pagrindinį vaidmenį odai senstant.

„Nutrikosmetikos priemonės gali aprūpinti odą maistinėmis medžiagomis, kurių reikia tam, kad ji galėtų atsinaujinti. Tačiau nusiteikite, kad reikės šiek tiek kantrybės, kol pamatysite pirmuosius rezultatus. Odos ląstelės paprastai atsinaujina kas 3-5 savaites (šis laikas ilgėja kartu su amžiumi), todėl pirmieji pokyčiai atsiranda po 4-8 nutrikosmetikos vartojimo savaičių“, – teigia specialistas.

Reprezentatyvų šalies moterų tyrimą š. m. balandžio 20-30 dienomis atliko bendrovė „Spinter tyrimai“. Jo metu apklausta 540 moterų (18-75 metų) iš visos Lietuvos teritorijos.

GALERIJA

  • Karantinas keičia požiūrį į grožį: žinomos moterys dalijasi patarimais
  • Andrzej Sawicki
  • Karantinas keičia požiūrį į grožį: žinomos moterys dalijasi patarimais
  • Karantinas keičia požiūrį į grožį: žinomos moterys dalijasi patarimais
  • Karantinas keičia požiūrį į grožį: žinomos moterys dalijasi patarimais
  • Karantinas keičia požiūrį į grožį: žinomos moterys dalijasi patarimais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

lyber agrastinis ,,zymiu lietuvos grazuoliu,,,

poziuris y tai kas grazu , tvarkinga ,ir vidiniai harmoninga --manes tikrai nedomina --

Kis

Kokia esu temnata ,nezinau ir nepazinau nei vienos grazuoles.Vienintele protinga ir grazi buvo artiste,pradejus rasyti pavarde pabego is makales,bet ja pazista visa Lietuva,nes ji viena tokia!

Vytui

nu neeee..Kas gražu taigi visi supranta. Tik keista kad va tokios prisistato keisti požiūrį į grožį. Paskui taip ir gaunasi kad pvz. Vilniaus vamzdis yra irgi gražu:D):D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS