„Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas | KaunoDiena.lt

„MADOS INFEKCIJA“ SKELBIA PAVASARIO-VASAROS MADOS TENDENCIJAS

  • 1

Artėjantis vienas ryškiausių mados festivalių Lietuvoje „Mados infekcija“ jau ruošiasi dizainerių kūrybos proveržiui.

Tačiau dar iki tol, kūrybinė komanda parengė išankstinę SS19 tendencijų apžvalgą, kuri padės atsakyti į daugeliui rūpimą klausimą – kas šiemet pavasario-vasaros sezonu dominuos ne tik miesto gatvėse, bet ir bus pastebima artėjančiame mados renginyje?

Pagrindinės SS19 (angl. spring/summer) tendencijos orientuojamos į keturias skirtingas, bet įvairovės kupinas stiliaus kryptis: „Spalvų proveržis“, „Safari“, „Langeliai“ ir „Bohema“. Šios keturios kryptys taps ir pagrindine dizainerės Sandros Straukaitės kolekcijos ašimi, kurią žiūrovai pirmą kartą pamatys artėjančioje „Mados infekcijoje“.

„Šias tendencijas net siūlyčiau sutirštinti dešimt kartų, o „pankišką“ languotą stilių įžūliai „įvaldyti“ su ryškių spalvų begalybe. Būkite drąsūs, žaiskite spalvomis, nebijokite išsiskirti!“, – patarimu dalinasi dizainerė S. Straukaitė.

Sandra Straukaitė/Asmeninio arch.nuotr.

Anot dizainerės, šios tendencijos išliks madingos ne tik artimiausius mėnesius. Todėl ragina nebijoti savo spintos pildyti ryškesniais, drąsesniais deriniais, kurie kasdieninei aprangai suteiks netikėtumo.

„Drąsiai pildykite garderobą šiomis tendencijomis – būsite madingi ne vien artimiausius pavasario ir vasaros mėnesius. Tai nebus vienadieniai drabužiai, o spintos turinys dar ilgai džiugins – pamatysite, šios detalės puikiai „skambės“ vis naujuose deriniuose“, – stiliaus patarimais dalijasi S. Straukaitė.

„Sprogdinkite“ spalvas

Ryškios spalvos, pasak S. Straukaitės – jos amžina meilė. „Būkite drąsūs, žaiskite spalvomis ir nebijokite išsiskirti!“, – ragina dizainerė. Fluorescuojančių spalvų audra šiemet iš tolo rėks savo oranžinės, citrinų geltonos, ryškiai mėlynos ar laimo žalios šviesomis.

Norintiems neslopinti savo ryškumo – rinkitės ne tik detales, bet drąsiai eksperimentuokite, leisdami spalvų proveržiui užplūsti ne tik jūsų mintis, bet ir gatves. Aktyvumas, drąsa, veržlumas – tai šio pavasario-vasaros kryptys.

Nuotykiai safaryje

Pasak „Mados infekcijos“ dizainerės, visos šios tendencijos vis kitaip atsikartoja skirtingais laikmečiais, todėl nereikėtų pamiršti jų ir šiemet. Rekomenduojama daugiau artėti prie gamtos ir rinktis natūralias, šviesių tonų spalvas, audinius iš lino, medvilnės ar odos.

O kaip tikram nuotykių ieškotojui derinius šiemet galima drąsiai marginti įvairių gyvūnų: roplių, zebrų, tigrų, leopardų, krokodilų, gyvačių odos raštais. Juos suvaldyti padės vienspalviai pustoniai, kurie neleis pasimesti safario karštyje.

Neblėstanti bohema

Šių metų bohemoje marokietiški ar Azijos ornamentai sluoksniuojasi su kaubojiškomis ir indėniškomis detalėmis. Koralų spalvos, gėlių, patogių plačių kirpimų tendencijos, džinsai, karoliukais siuvinėti aksesuarai ar diržai su hipiškumo prieskoniais – visa tai sutilps į kūrybingas savo stiliaus paieškas.

Langelių langeliai

Sekant S. Straukaitės padrąsinimais, derinti detales ir tendencijas kuo įžūliau, nereikėtų pamiršti, kad langeliai gerai įsilieja ne tik į klasikinį, bet ir į „pankišką“ stilių. O po rudens jie sugrįžta pasipildę dar ryškesnėmis spalvomis.

Šiemet langelių variacijas sutiksite kostiumuose, rankinėse, ant batelių. Griežto kirpimo dvieiliai švarkai su plačia pečių linija išmarginti langeliais – tai, ko turėtų ieškoti ne tik klasikos, bet ir ryškesnių tonų mėgėjai. Žaiskite langelių spalvomis ir paversite juos ne tik biuro, bet ir kurorto aprangos puošmena.

„Mados infekcijos“ derinių rekomendacijas kiekvienas norintis iš arčiau apžiūrėti galės improvizuotose tendencijų spintose iki balandžio 4 dienos, kurios įsikūrė centrinėje PLC „Panorama“ aikštėje.

GALERIJA

  • Sandra Straukaitė
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
  • „Mados infekcija“ skelbia pavasario-vasaros mados tendencijas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ggg

...o skarelės po kaklu nebereikia,o gal...kaip čia? :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS