Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis | KaunoDiena.lt

PATARĖ, KOKIUS BATUS PASIRINKTI SKIRTINGOMIS PROGOMIS

  • 2

Vasara – tai madingų vakarėlių ir įvairių švenčių metas, kai dažnai tenka sukti galvą, kokius batus išsirinkti, kad šie netrintų kojų, būtų patogūs, tačiau neatsiliktų nuo mados tendencijų.

Ar tai būtų vakarėlis mieste su draugais, ar išvyka su šeima į gamtą, ar dalyvavimas pusseserės vestuvėse – batai tampa stilingu akcentu kiekvienam rūbų deriniui. Tad kokią avalynę šį sezoną rinktis skirtingiems vakarėliams, pataria mados ir stiliaus tinklaraščio autorė Darja Tupčaja.

Vakarėlis mieste: vakaro pažiba

Ilgi vasaros vakarai, kurie nesibaigia laikrodžiui išmušus dvyliktą, tarsi kviečia puoštis ir lėkti į miestą. Todėl svarbu rinktis universalius ir patogius batus, tačiau dekoruotus madingais akcentais.

„Juodos lygiapadės ir per pirštą įsispiriamos basutės – tai klasikinis sprendimas, niekada neišeinantis iš mados. Tačiau aš rekomenduoju rinktis šiek tiek įdomesnį variantą su žaismingu kaspinėliu priekyje, kadangi kaspinai – tai viena ryškiausių šio šiltojo sezono tendencijų. Būtent kaspinai gali tapti madinga alternatyva toms, kurios nedrįstų užsidėti ant mados podiumų karaliavusių permatomų „plastiko“ aulinukų ar „bjauriųjų“ (angl. ugly shoes) batų. Jeigu romantiškas stilius vis dėlto ne jums, galite rinktis sandalus, dekoruotus įvairiomis kniedėmis ar suvarstymais“, – teigia D. Tupčaja.

Kaspinai – tai viena ryškiausių šio šiltojo sezono tendencijų.

Merginoms, siekiančioms išsiskirti, anot D. Tupčajos, „kitten heels“ bateliai – ne prabanga, o būtinybė. Šie 2018 metų mylimiausieji yra prancūziškos elegancijos pavyzdys ir dievinami tokių stiliaus ikonų kaip Viktorija Beckham. Šie bateliai puikiai dera su „oversized“ dydžio drabužiais, trumpintais džinsais ar suknelėmis iki kulkšnių. Tinklaraštininkės patarimas – jeigu turite stambesnes blauzdas, pakulnę rinkitės platesnę, rašoma pranešime spaudai. 

Vestuvės, krikštynos ir kitos šventės

Vasara – populiarus švenčių metas, kai draugai ar artimieji organizuoja vestuves, krikštynas, o darbovietėse vyksta įmonės vakarėliai. Tokiomis progomis norime jaustis ir atrodyti puošniai, tad leidžiamės į tinkamų aukštakulnių paieškas.

„Krikštynoms ar vestuvėms puikiai tiks rafinuotas 70-tųjų aukštakulnių modelis storu kulnu (angl. block heel). Šie bateliai lengvai derinami prie įvairių drabužių: nėriniuotų suknelių ar klasikinių sijonų. Dėl plataus kulno, medžiagų ir spalvų pasirinkimo, kiekviena atras modelį, kuris atitiks jos asmenybę ar aprangos kodą. Mano pasirinkimas – kūno spalvos bateliai ir nėriniuota suknelė. Toks derinys padeda sukurti romantišką ir jaunatvišką įvaizdį, o jeigu sugalvočiau savo pasirinktą dieninį įvaizdį keisti vakariniu, kitų batelių man nebeprireiktų“, – šypsosi tinklaraštininkė.

Anot D. Tupčajos, viena ryškiausių šios vasaros aukštakulnių tendencijų – dirželis ant kulkšnies. Būtent pastarasis akcentas tampa vienu svarbiausių šios vasaros išskirtinumų. Todėl tinklaraštininkė rekomenduoja paprastus aukštakulnius apvalia nosele šį sezoną paslėpti giliau spintoje. 

Kalbant apie spalvas, D. Tupčaja rekomenduoja atkreipti dėmesį į kūno, švelnią rožinę bei, žinoma, alyvinę spalvą. Mėgstančioms eksperimentuoti, „Deichmann“ atstovė siūlo išbandyti geltoną – vieną drąsiausių šio sezono avalynės spalvų.

Espadrilės – geriausias pasirinkimas gamtoje

Šiluma ir saulė tarsi kviečia būti gamtoje: keliauti, aplankyti dar nematytas vietas ar iki ryto šokti nuostabiame paplūdimyje. Važiuojant į gamtą dažnai kyla klausimas, kokius batus avėti, kad jie būtų universalūs ir tinkami įvairioms progoms. Didžiausia dilema: kaip suderinti du, iš pažiūros nesuderinamus dalykus – grožį ir patogumą. Vis dažniau parduotuvių lentynose ar tinklaraštininkių socialinių tinklų profiliuose matomos espadrilės – puiki išeitis. 

„Man vasara asocijuojasi su laiku, praleistu paplūdimyje, kuris vilioja ne tik jūra ar karšta saule, bet ir vakarėliais po atviru dangumi. Vienareikšmiškai geriausi batai paplūdimiui – espadrilės. Nedidelės įsidėti į paplūdimio krepšį, lengvos nusispirti ir vėl apsiauti, o svarbiausia – vis dar beprotiškai madingos! Margintos leopardo raštais ar siuvinėtos, blizgios ar vienspalvės – Jūsų pasirinkimas, bet patarčiau turėti ne vieną porą“, – priduria D. Tupčaja.

Šią vasarą ypač populiarios džinsinės ar marinistinio stiliaus espadrilės, taip pat margintos gėlėmis ar nertomis detalėmis, aukso ir sidabro elementais, siuvinėtos karoliukais ar gyvūnų motyvais. Būtent tokios espadrilės primena hipišką ar bohemišką madą, nesitraukiančią iš stilingiausiųjų gretų jau keletą sezonų iš eilės.

GALERIJA

  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
  • Patarė, kokius batus pasirinkti skirtingomis progomis
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žemyna

Kokius pasirinkti? O kiek jų turime? :(

hy

vyrai žiūri į kojas, moterys ir trečia lytis-į batus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS