Stilistė apie Lietuvos politikų įvaizdį: ačiū, man užteko šių žmonių, daugiau su jais nebedirbu | KaunoDiena.lt

STILISTĖ APIE LIETUVOS POLITIKŲ ĮVAIZDĮ: AČIŪ, MAN UŽTEKO ŠIŲ ŽMONIŲ, DAUGIAU SU JAIS NEBEDIRBU

Artėjant prezidento rinkimams, stilistė Milda Metlovaitė prabilo apie šalies politikų įvaizdį ir atskleidė priežastis, kodėl su jais daugiau dirbti nebenorėtų.

Įvaizdį prezidentui Gitanui Nausėdai ir užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui kūrusi stilistė M. Metlovaitė sakė, kad pirmoji darbo patirtis su svarbiausiais valstybės asmenimis kuriam laikui atbaidė jos norą dirbti su politikais. Pasak stilistės, dirbant su politikais laisvę kurti autentišką įvaizdį stipriai apriboja taisyklės.

„Prisipažįstu, kad norėjau juos aprengti dėl jų vardo – ačiū, man užteko šių žmonių, daugiau su jais nebedirbu. Ne dėl to, kad kažkas blogai, bet kūrybos čia nerasi. Įdomu pabandyti dirbti su tokiais žmonėmis, bet man svarbiausia – kūryba ir galimybė save realizuoti, o politikoje to nėra“, – svarstė stilistė M. Metlovaitė.

Stiliaus ikona politikoje – prezidento žmona

Stilistė pripažino, kad visas taisykles įmanoma apžaisti, jeigu patys politikai išreikštų norą ir suteiktų leidimą stiliaus detalėmis atskleisti jų autentišką asmenybę. Pasak M. Metlovaitės, estetišką stiliaus pojūtį politiniame gyvenime visuomet išlaikydavo buvusio Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus žmona.

„Amžinatilsį Alma Adamkienė buvo moteris, iš kurios visi turėtume imti pavyzdį – ir aš, ir tu, ir visi kiti, ieškantys estetinio matymo, to nuostabaus savęs pateikimo ir savęs išjautimo“, – sakė M. Metlovaitė.

Nors prezidento žmonos įvaizdį taip pat riboja taisyklės, M. Metlovaitės teigimu, moterys iš tiesų palieka daugiau erdvės kūrybiniams sprendimams nei vyrai. Būtent dėl šios priežasties tik darbas su pirmosiomis poniomis dar galėtų sugundyti stilistę sugrįžti į politinę aikštelę.

„Labai svarbu, kad pirmoji ponia jaustųsi savimi, nes ji reprezentuoja ir savo šalį, ir savo šeimą. Žinoma, norėtųsi, kad ji kartu būtų ir tarp stilingiausių Europos moterų“, – šypsojosi M. Metlovaitė.

Ryškiausia stiliaus detalė slypi asmenybėje

Politikams įvaizdį kuriantys stilistai – neišnaudota, tačiau daug potencialo turinti darbo sritis Lietuvoje. M. Metlovaitės nuomone, savo talentą čia galėtų atskleisti jaunieji šalies kūrėjai, pasiryžę žongliruoti kūryba bei taisyklių gausa.

„Kiekvienas stilistas turi savo kryptis, kuriose geriausiai jaučiasi ir geriausiai nardo. Mano vandenys turbūt yra televizija, teatras, kinas ir mados žurnalai. Man įdomiau kurti personažą negu eiti padėti sutvarkyti spintą ir, tiesą pasakius, aš nenoriu taip apsikrauti žmonių psichologinėmis problemomis“, – atviravo M. Metlovaitė.

Vis dėlto stilistė yra įsitikinusi, kad žmogų labiausiai puošia charizma – ji yra svarbiausia įvaizdžio detalė, kuri net banaliausiems drabužių deriniams sukuria išskirtinai stilingo įvaizdžio įspūdį. „Žmogus gali juodais džinsais ir juodu golfu sėdėti, o tu tiesiog negali atitraukti nuo jo akių ir sakai: wow, koks jis stilingas“, – apie charizmos svarbą pasakojo stilistė M. Metlovaitė.

GALERIJA

  • Stilistė apie Lietuvos politikų įvaizdį: ačiū, man užteko šių žmonių, daugiau su jais nebedirbu
  • Stilistė apie Lietuvos politikų įvaizdį: ačiū, man užteko šių žmonių, daugiau su jais nebedirbu
R. Šeškaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Anonimas

Jie irgi su tokiomis nedirba

Liucijus

Tai sakot šita baisuoklė yra stilistė? Manau tai reikia suprasti kaip jumora...

Vepla

Nu joo,viska supratom taigi seimunai pamate kaip modiste atrodo ir visi pabego .Ner graziau kaip arklio dantys ir zabos akiniai !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS