Tituluota grožio meistrė: laimė mėgsta tylą | KaunoDiena.lt

TITULUOTA GROŽIO MEISTRĖ: LAIMĖ MĖGSTA TYLĄ

  • 0

Kaune gyvenančios Ingos Bagdonaitės vardas žinomas ne tik mūsų šalyje, bet ir už jos ribų. Ji – viena garsiausių Lietuvos plaukų stilisčių, savo kolekcijoje turinti bene daugiausia tarptautinių įvertinimų ir apdovanojimų. Sustoti Inga neketina ir to puikiausias įrodymas – „Auksinių rankų“ apdovanojimas, skiriamas geriausiam Lietuvos grožio specialistui.

Emocijų – per kraštus

„Malonu“, – paklausta apie įspūdingą segę atlape plačiai nusišypso ilgaplaukė I.Bagdonaitė, besirūpinanti garsių šalies moterų plaukais. Ši segė aplinkiniams ir išduoda, kad geriausia – būtent ji.

Apdovanojimą įsteigė Lietuvos kirpėjų ir grožio specialistų asociacija. Balsavimas vyko tiek socialinėse medijose, tiek elektroniniu būdu – visi galėjo siūlyti plaukų meistrą geriausiojo nominacijai.

„Kiekvienas įvertinimas man yra labai svarbus, tačiau šis yra ypatingas būtent dėl to, kad jį nulėmė ne komisija, o žmonės, kuriems yra tekę sėdėti mano, kaip plaukų stilistės, kėdėje. Šis įvertinimas man – tai dar vienas didelis postūmis toliau tobulėti šioje srityje“, – sako Inga.

Ar labai jaudinosi atsiimdama išskirtinį įvertinimą? „Emocijų buvo tikrai daug – širdis džiaugėsi, teko net ir kelias laimės ašaras nubraukti. Jei nuoširdžiai, tai nesitikėjau gauti šio apdovanojimo, nes juk Lietuvoje yra tiek daug gerų grožio specialistų! Tačiau šiandien puikiai suprantu, kad einu teisingu keliu ir esu beprotiškai laiminga, kad žmonės vertina mane ir mano nuoširdų darbą“, – dalijasi išgyvenimais grožio meistrė.

Turtinga apdovanojimų kolekcija

Pirmąjį pergalės skonį iš daugiavaikės šeimos kilusi ir sunkiai lietuviškoje grožio industrijoje įsitvirtinti siekusi I.Bagdonaitė pajuto 2017-aisiais, kai jos drebančios rankos tvirtai sugniaužė „Tautos balso“ apdovanojimą – tokie rinkimai rengiami tik kartą per penkmetį.

Tiesa, kauniete save jau vadinanti dzūkė nemėgsta girtis, nes nori, kad už ją kalbėtų jos darbai ir klientų atsiliepimai. Pasigirti ji tikrai turėtų kuo – gausybe tarptautinių įvertinimų prestižiniuose konkursuose, kur Lietuvos vardas tarp nugalėtojų skambėjo pirmą kartą.

Garbingų įvertinimų kolekcija nuolat pildosi. Inga stengiasi neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų ir visada būti priekyje kitų. Prisipažįsta, kad daugiausia informacijos randa socialinėje erdvėje ir internete.

„Bėgant laikui atsirinkau mėgstamiausius pasaulinio lygio prekės ženklus ir plaukų srities profesionalus, kurie padeda neatsilikti nuo naujausių tendencijų. Dėl įkvėpimo visada sakau, kad jo daugiausia slypi gamtoje. Besikeičiantys metų laikai atneša mums įvairiausių spalvų variacijų ir emocijų, kurios įkvepia mane kurti naujas spalvas ir jas perteikti savo klientėms“, – pasakoja viena geriausių mūsų šalies plaukų kolorisčių.

Svajoja apie pergalę Lietuvai

Kas jai pačiai yra gerai atliktas darbas, kai ne komisijos, o jos pačios širdis sako, kad viskas atlikta tobulai?

„Visų pirma mano galvoje gimsta vizija, kokią žinutę ir kompoziciją noriu perteikti savo darbe. Kai ruošiuosi konkursams ar projektams, dažnai ne tik einu miegoti, bet ir keliuosi mintyse turėdama tik vieną vaizdinį – kaip turi atrodyti mano darbas ir ką galėčiau patobulinti? Žinoma, ne visada pavyksta iš pirmo karto, tačiau, kai jau įgyvendinu savo idėją, jausmas apima išties nuostabus ir ramia širdimi galiu pateikti jį vertinti!“ – šypsosi I.Bagdonaitė.

Ateityje ji norėtų pasaulio čempionate atstovauti Lietuvai ir patekti į geriausiųjų trejetą plaukų koloristikos kategorijoje. Juk pernai sėkmingai atsidūrė dešimtuke, tačiau dar didesnės pergalės norėtų ne tik sau, bet ir visai mūsų šaliai.

„Bėgant metams supratau, kad ne konkursų apdovanojimai yra pats svarbiausias dalykas. Dabar savo ateities vizijoje turiu svajonę – mokyti kitus meistrus ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Jau dabar sulaukiu nemažai užklausų iš kitų šalių profesionalų apie savo atliktus darbus ir naudojamas technikas, todėl tai skatina mane galvoti apie platesnes auditorijas. Tačiau, kaip sakoma, laimė mėgsta tylą, todėl kol kas palikime mažą intrigą“, – pokalbį užbaigia geriausia metų plaukų grožio specialiste tituluota I.Bagdonaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS