Vaikų drabužiai: ką šią vasarą vilkėti vestuvių, krikštynų ir gimtadienių svečiams? | KaunoDiena.lt

VAIKŲ DRABUŽIAI: KĄ ŠIĄ VASARĄ VILKĖTI VESTUVIŲ, KRIKŠTYNŲ IR GIMTADIENIŲ SVEČIAMS?

  • 2

Vasarą gausu krikštynų, vestuvių, o neretai ir jubiliejai bei gimtadieniai švenčiami skambiau nei šaltuoju metu. Tai tokios šventės, kai ypatingai pasipuošti reikia ir mažiesiems jų dalyviams. Gitana Ziutelienė, per daugelį darbo metų šventiškai papuošusi daugybę mažųjų kauniečių, atkreipia dėmesį į svarbiausius šventinės aprangos dalykus ir siūlo keletą derinių, kad mažieji atrodytų ypatingai.

„Patogumas visada svarbu, bet kai kalbame apie šventinius drabužius, svarbiausia, kad jie atrodytų puošniai. Juk dėl to tie drabužiai ir yra perkami, kad vaikai atrodytų gražiai ir šventiškai. Aišku, galima atsižvelgti ir į tai, kokiomis dar progomis juos būtų galima panaudoti, kad pirkinys nebūtų vienkartinis“, – sakė prekybos miestelyje „Urmas“, Geltonojoje galerijoje parduotuvę turinti moteris.

Pasak jos, labai svarbu, kad tokie drabužiai būtų kokybiški, pasiūti iš tinkamų medžiagų.

„Tai garantuoja, kad vaikai jausis patogiai, o drabužiai atrodys tikrai šventiškai ir nepaves svarbiausiomis akimirkomis. Be to, gerai išsilaikiusį drabužį galima sėkmingiau parduoti kai jis bus išaugtas. Tai aktualu daugeliui tėvų, todėl mes siūlome tik kokybiškus, patikimų gamintojų drabužius, pavyzdžiui, Ispanijos firmos „Mayoral“, – aiškino pašnekovė.

Kurdama derinį šešerių metų mergaitei ji panaudojo raudonos, baltos ir aukso spalvas, kuriame pagrindinis akcentas – švelnios raudonos spalvos suknelė. Čia puikiai derės ir šviesių spalvų rankinė ar kuprinė. Aukso spalvos batai ne tik madingi ir šventiški, bet juos lengva derinti ir prie kitų šventinių derinių.

Mažai, iki ketverių metų mergytei puikiai tiks raudonomis smulkiomis gėlėmis marginta suknelė – jaukiai paprasta ir gražu. Čia labai tiks ir tokios pat spalvos akcentais papuoštas lankelis.

Patogumas visada svarbu, bet kai kalbame apie šventinius drabužius, svarbiausia, kad jie atrodytų puošniai.

„Lankelis – tai aksesuaras, kurį labai paprasta naudoti ir kuris visada suteikia šventiškumo mergaičių, ypač mažiausiųjų, aprangoje. Graži rankinė su raudonomis gėlėmis taip pat puikiai dera. Raudonų gėlių akcentai suteikia tikro, šiek tiek „tortiško“, bet saikingo puošnumo, kas mažajai princesei labai tinka“, – pasakojo vaikiškų drabužių žinovė.

Baltas derinys atrodys ypač šventiškai ir labiausiai tiks, kai vaikas yra dėmesio centre – pagrindinis, ar vienas iš pagrindinių šventės veikėjų. Tokia apranga tiks krikštynoms ar vestuvėms, ypač, jei tai yra pačių artimiausių žmonių tuoktuvės. Baltas trumpas megztinis puikiai dera su tiulio klostėmis ir baltomis gėlėmis puošta suknele. Išskirtinio šventiškumo suteikia bei akį iš tolo traukia ir balti aksesuarai su drabužiais sudarantys puikią išskirtinę visumą, pabrėžia švytintį vaikų tyrumą.

Panašų efektą sukuria ir kreminės spalvos derinys, tik suteikia daugiau jaukumo. Prie balto šventiško rūbo puikiai gali derėti ir tam tikri subtilūs pilkos spalvos akcentai. Tokie spalvų deriniai su marškiniais ir kelnėmis puikia tiks ir berniukui, o išskirtinumo ir šventiško solidumo pridės peteliškė bei skrybėlė.

Kartais vaikai, ypač berniukai, nelabai nori puoštis, kiti yra labai judrūs ir su šventiniais rūbais ilgai neištveria. Todėl G. Ziutelienė siūlo ir universalesnį derinį, kuris tiktų ir kiekvienai dienai, bet būtų tinkamas ir šventei. Solidumo jam suteikia marškinėliai su apykakle, o šventiškumo – raudoni šortai. Tokį galima vilkėti ir nelabai oficialioje ar iškilmingoje šventėje arba persirengti po jos oficialios dalies.

GALERIJA

  • Vaikų drabužiai: ką šią vasarą vilkėti vestuvių, krikštynų ir gimtadienių svečiams?
  • Vaikų drabužiai: ką šią vasarą vilkėti vestuvių, krikštynų ir gimtadienių svečiams?
"Urmo" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na

dzinsai ir marskineliai, kad dukt galetu.

Nu nieko sau

Jei jau ir į klasiokų ar net darželiokų gimtadienius einant dreskodas privalomas, tai geriau visai be gimtadienių apsieit!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS