Medikai: britų chirurgų atskirtos Siamo dvynės jaučiasi gerai | KaunoDiena.lt

MEDIKAI: BRITŲ CHIRURGŲ ATSKIRTOS SIAMO DVYNĖS JAUČIASI GERAI

Didžiosios Britanijos chirurgai sėkmingai atskyrė galvomis suaugusias vienerių metukų dvynes iš Sudano, nors tam prireikė keturių operacijų.

2010 metų rugsėjo 22 dieną Chartume gimusios Rital ir Ritag Gabouros buvo suaugusios kaukolėmis. Balandžio mėnesį mergaitės buvo atskraidintos į Londoną operacijoms, kurias finansavo britų labdaringa organizacija „Facing the World“.

Paskutinė mergaičių atskyrimo operacija buvo atlikta rugpjūčio 15 dieną. Dabar medikai sako, kad ji praėjo sėkmingai, dvynukės mokosi gyventi atskirai ir kol kas jokio šalutinio neurologinio poveikio nepastebėta.

Operacijai vadovavęs Davidas Dunaway'us per spaudos konferenciją sakė, jog  tai buvo „tikras chirurginis iššūkis, labai reta ir sudėtinga operacija“.

„Nes tai, kad jos ištverė visą tą procesą sveikos ir nepažeistos, gal ir su tam tikromis mažomis nesėkmėmis, bet tikimės, kad nerimtomis, ir jau po kelių savaičių šypsosi, vystosi ir elgesi adekvačiai, mums yra nuostabu“, - sakė D.Dunaway'us.

Rital ir Ritag gimė suaugusios galvomis. Paprastai tokios būsenos embrionų iki kūdikystės išgyvena tik viena pora iš 10 mln.; dauguma jų gimsta negyvi arba miršta po gimdymo.

Gairės: siamo dvynės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS