Berlyno zoologijos sodo didžioji panda Meng Meng atsivedė jauniklius | KaunoDiena.lt

BERLYNO ZOOLOGIJOS SODO DIDŽIOJI PANDA MENG MENG ATSIVEDĖ JAUNIKLIUS

Berlyno zoologijos sodo didžioji panda Meng Meng atsivedė dvynukus, ankstyvą pirmadienio rytą pranešė zoologijos sodas, pažymėdamas džiaugsmingą savo pandų veisimo programos proveržį.

„Meng Meng tapo mama – dukart! Mes tokie laimingi, esame netekę žado!“ – džiugią žinią tviteryje paskelbė Berlyno zoologijos sodas.

Meng Meng atsivesti jaunikliai yra pirmosios pandos, gimusios Vokietijos sostinėje.

Pirmąjį jauniklį Meng Meng atsivedė šeštadienio vakarą, po 147 dienas trukusio nėštumo. Praėjus maždaug valandai, Meng Meng atsivedė antrąjį jauniklį.

„Meng Meng ir du jos jaunikliai yra sveiki ir jaučiasi puikiai“, – pranešime teigė zoologijos sodo direktorius, veterinaras Andreasas Knieriemas.

6-erių Meng Meng balandį buvo dirbtinai apvaisinta, taip siekiant padidinti galimybę pastoti per itin trumpą kasmetinį vaisingą laikotarpį.

„Visas Berlynas yra susijaudinęs dėl šių dviejų naujų gyventojų, aš sveikinu A. Knieriemą ir jo komandą“, – pranešime cituojamas Berlyno meras Michaelis Muelleris.

Sėkla buvo gauta iš 8-erių zoologijos sode taip pat gyvenančio patino Jiao Qing. Abi pandas Berlyno zoologijos sodui yra paskolinusi Kinija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

minde

kai kam tik antras galas rupi o ne pandos kur skleidzias geri tegyvuoja pandos.

Sciolovagaite

Blemba, pamaniau, kad tai atsmaukta vyro varpa. Atsiprasau, ne cia pataikiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS