JAV: zoologijos sode užmigdyta 53 metų dramblio patelė Shaunzi | KaunoDiena.lt

JAV: ZOOLOGIJOS SODE UŽMIGDYTA 53 METŲ DRAMBLIO PATELĖ SHAUNZI

Los Andželo zoologijos sode užmigdyta serganti 53 metų amžiaus dramblio patelė.

Dramblė Shaunzi antradienio vakarą neįstengė išsilaikyti ant kojų ir susmuko savo aptvare. „Zoologijos sodo darbuotojai ir veterinarijos gydytojai greitai sureagavo ir dirbo visą naktį, kad padėtų Shaunzi atsistoti. Nors buvo dedamos visos pastangos, jos nedavė rezultatų“, – sakoma zoologijos sodo pranešime.

Jame pažymima, kad „širdį draskantis“ sprendimas užmigdyti gyvūną buvo priimtas trečiadienį.

„Neaišku, kodėl dramblė negalėjo atsistoti, todėl bus atliktas skrodimas“, – sakė zoologijos sodo atstovas Carlas Myersas.

Nors buvo dedamos visos pastangos, jos nedavė rezultatų.

Tailande gimusi Shaunzi savo jaunystę praleido cirke, 1983 metais ji buvo perduota Fresno zoologijos sodui, o 2017 metais atsidūrė Los Andželo zoologijos sode.

Zoologijos sodų specialistai, tyrinėtojai ir gamtosaugininkai nustatė, kad žmonių globojamos azijinių dramblių patelės gyvena vidutiniškai 40–50 metų. Laisvėje drambliai gali gyventi keliais dešimtmečiais ilgiau.

Azijiniai drambliai laikomi nykstančiais, laisvėje jų yra apie 40 tūkst. Žmonės naikina jų buveines, o brakonieriai galabija juos dėl ilčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ne tik

Lietuvoje zudo,kad pensijos nesulauktum...

Nelaisvėje Shaunzi

išgyveno palyginti ilgai - 53 m. Laisvėje drambliai gyvena ilgiau- iki 70 m.(Afrikiniai), Azijiniai trumpiau - 48 m., nelaisvėje daug trumpiau, nes praranda du svarbius faktorius - nėra bendrijos, jie gyvena būriais, ir nėra didelio ploto - nėr akur paklajoti ir pasiaikėčioi.

D.

Jei šėrė eglišakėmis dramblį, tai ko norėti ? Matosi gi, kad eglišakės styro... O drambliams ar tai tikrai tinkamas maistas ? Kažkodėl drįstu abejoti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS