JK vyriausiasis peliautojas mini 10 metų darbo šiose pareigose sukaktį | KaunoDiena.lt

JK VYRIAUSIASIS PELIAUTOJAS MINI 10 METŲ DARBO ŠIOSE PAREIGOSE SUKAKTĮ

Katinas Laris, keturkojis Londono Dauningo gatvės 10-ojo namo gyventojas, pirmadienį mini savo darbo vyriausiojo šalies pelių gaudytojo pareigose dešimties metų sukaktį.

Tuometinis Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) įdarbino šį rainį, neapsikentęs šalia  oficialiosios premjero rezidencijos būriais lakstančių žiurkių. Darbą Dauningo gatvėje jis pradėjo 2011 metų vasario 15 dieną.

Buvusiam beglobiam katinui, paimtam iš Betersio (Bettersea) šunų ir kačių prieglaudos Londone, buvo suteiktas Ministrų kabineto vyriausiojo peliautojo titulas ir atiteko kenkėjų naikintojo pareigos. Jis tapo pirmuoju graužikų gaudytojo portfelį gavusiu katinu po savo pirmtako Hamfrio atsistatydinimo 1997 metais, ir ištikimai tarnavo jau trims vyriausybių vadovams.

Atrodo, kad dar tik vakar Laris buvo visai kitas katinas – ne žiniasklaidos gaudoma superžvaigždė, koks yra dabar, sakė Batersio šunų ir kačių prieglaudos kačių skyriaus vadovė Lindsay Quinlan (Lindsi Kvinlan).

„Per savo laiką (Dauniningo gatvės) 10-ajame name jis ne tik pasirodė kaip puikus Batersio prieglaudos ambasadorius, bet ir milijonams žmonių visame pasaulyje parodė, kokie nuostabūs gali būti priglausti gyvūnai, – sakė ji. – Turtuoliu virtusio vargetos jo istorija yra dar vienas įrodymas, kad visi gyvūnai nusipelno antros progos – vieną akimirką jis gali būti nereikalingas gatvės benamis, o kitą – tapti vienu mylimiausiu šalies politiniu veikėju, turinčiu milijonus gerbėjų visame pasaulyje.“

Laris, kuriam teko garbė sutikti daugybę pasaulio lyderių, paprastai nenori bičiuliautis su vyrais, tačiau juto prielankumą buvusiam JAV prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai). Kai 2019 metais Dauningo gatvėje apsilankė buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), Laris išėjo nusnūsti po jo automobiliu.

Visi gerai žino, kad katinas pavergė visuomenę, todėl politiniai lyderiai nedrįsta ignoruoti jo populiarumo. Katino tema nuskambėjo ir per paskutinį D. Camerono kaip premjero pasirodymą parlamente, kur jis pareiškė norintis išsklaidyti gandus, jog – gink Dieve – jam nepatinka Laris.

Ir norėdamas tai įrodyti premjeras išsitraukė nuotrauką, kurioje Laris ilsisi jam ant kelių.

„Jis priklauso šiam namui ir jo darbuotojai jį labai myli – kaip ir aš“, – yra pasakęs D. Cameronas, besiaiškindamas, kodėl neima Lario kartu, palikdamas premjero rezidenciją.

Po 2019 metų gruodį įvykusių rinkimų pasigirdo gandų, kad Lari gali tekti išeiti į pensiją, nes naujajam premjerui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) neva labiau patinka šunys. Tačiau net ir po to, kai B.Johnsonas įsikėlė į Dauningo gatvę su savo Džeko Raselo terjeru Dilanu, Laris išsaugojo savo postą Kabinete.

Nors Lario, kaip peliautojo, savybės sulaukdavo įvairių vertinimų, jis garsėja kartais įsiveliantis į peštynes su kaimynystėje gyvenančiais katinais – ypač kitoje gatvės pusėje dirbančiu Užsienio reikalų ministerijos vyriausiuoju pelių reikalų tvarkytojų Palmerstonu – ir pomėgiu pasnausti. Tačiau Palmerstonui išėjus į pensiją ir persikėlus gyventi į užmiestį, Dauninigo gatvėje tapo ramiau.

Šiomis dienomis 14 metų katiną fotografai dažnai mato patruliuojantį savo valdose. Premjero rezidencijos lankytojai kartais jį išvysta snaudžiantį virš radiatoriaus arba miegantį ant grindų – dėl ko kartais įžymybėms tenka  jį peržengti.

Pagrindinė jo specializacija pačioje vyriausybės širdyje – jėgas sugrąžinantys poguliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kopustas.

Oi kokia grazi niosyte, tokia niosyte tik buciuot ir buciuot. Pakst, pakst, pakst...

Kopustas.

Ale kokia grazi jo ta mazyte niosyte, tokia niosyte tik buciuot ir buciuot.

Anonimas

GRAZUS KATINELIS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS