Kada sulauksime šilumos? | KaunoDiena.lt

KADA SULAUKSIME ŠILUMOS?

  • 4

Apie artimiausių dienų orus LNK žurnalistė kalbėjosi su sinoptike Simona Dalinkevičiūte.

– Kokie artimiausiu metu bus orai? Žadama, kad ir sniego bus?

– Na, taip. Jau šiandien dieną iš pietų kyla kritulių zona, kuri atneš mišrių kritulių. Tikėtina, kad sniego sulauks rytinis šalies pakraštys, rytiniai rajonai daugiau gali gauti šlapdribos, o tolyn į vakarus dažniau lankysis lietus. Ir iš tiesų mes tų mišrių kritulių dar sulauksime per artimiausią parą. Tai nakties metu dar jie turėtų praslinkti daugelyje rajonų, o dieną jie po truputį trauksis. Ir iš tikrųjų tų mišrių kritulių sulauksime tik ryto valandomis, o dieną tie tankesni debesys turėtų pasitraukti. Tačiau diena dar tikrai išliks apniukus ir niūri, bet po truputį į šalį pūs šiltesnis oras ir jau nakties metu turėtų visoje šalyje išsilaikyti teigiamos temperatūros, žemiausia temperatūra svyruoti tarp 0-4 laipsnių šilumos. O dienos metu turėtų irgi būti šilčiau lyginant su šiandien diena ar vakar diena.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Rytojaus dieną jau oras turėtų sušilti iki 3-8 laipsnių. Ir ta šiluma, kaip ir minėjau, po truputį plūsta. Jau ir ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį vyraus kur kas aukštesnės temperatūros. Naktimis temperatūra svyruos tarp 0-6 laipsnių šilumos. Tiesa, šeštadienio naktis bus šiek tiek šiltesnė – tarp 2-7 laipsnių šilumos. Na, o dienomis tikrai džiugins pavasariškai maloni šiluma. Ketvirtadienį oras šils iki 7-12 laipsnių šilumos, penktadienį jau iki 8-13 laipsnių. Na, o šeštadienis turėtų būti šilčiausia savaitės diena, kuomet oras turėtų sušilti iki 9-14 laipsnių šilumos. Be abejo, tie 14 laipsnių bus daugiau pietiniuose, pietvakariniuose šalies rajonuose. Kitur temperatūra svyruos apie 10-11 laipsnių šilumos.

Na, o su krituliais turim tokią situaciją, kad, kaip ir minėjau, artimiausią parą jie mišresni, o jau nuo ketvirtadienio tų kritulių nakties metu bus tik žymės. Dieną palis tik kai kur. Penktadienio naktis išlieka sausesnė, o dienos metu tik simboliškai palis. Jau šeštadienį sulauksim didesnių orų permainų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pil.

Baisu kaip šaltą ,norisi šilumos,bet Afrikos karščių nesinori.

Strategai

Vasarą bus šilta.

R

Papurkš chemtreilų ir bus dūšna:)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS