Nacionalinio parko lankytojai pamatė retą meškos ir tigro kovą | KaunoDiena.lt

NACIONALINIO PARKO LANKYTOJAI PAMATĖ RETĄ MEŠKOS IR TIGRO KOVĄ

  • 0

Indijos vidurio regione į safarį išsirengę turistai pamatė retą ir žūtbūtinę kovą tarp savo jauniklį gynusios ilgalūpio lokio patelės ir didžiulio bengalinio tigro.

15 minučių trukusią įnirtingą džiunglių milžinų kovą nufilmavo išvykos Tadobos nacionaliniame parke Maharaštros valstijoje gidas.

Motinos lokės instinktas ginti savo jauniklius suveikė tigro patinui sėlinant prie jos lokiuko. Agresijos proveržiai yra reti šiems juodiems lokiams, kurie nėra teritoriniai gyvūnai.

Žvėrių kovą praėjusią savaitę nufilmavęs Akshay Kumaras sakė, kad tigras penkias minutes atakavo mešką, bet vėliau ji palaipsniui paėmė viršų.

„Ji vis puldinėjo, kad apgintų savo jauniklį. Tai truko 15 minučių. Tigras riaumojo. Kova buvo smarki“, – pasakojo gidas.

Vienu metu meška buvo prispausta ir atrodė pralaimėjusi pajėgesniam varžovui, bet paskui sugebėjo nusimesti užpuoliką.

Atsistojusi ant užpakalinių kojų meška vėl puolė į kovą ir nepaliaujamai puldinėjo tigrą, kuris galiausiai, išsigandęs ir nugalėtas, nuslinko atsivėsinti netoliese esančiame vandens telkinyje.

Meška ir jauniklis, kuris tik galėjo stebėti motinos mūšį, pasitraukė į krūmyną.

A. Kumaras sakė, kad abu kovoje dalyvavę gyvūnai buvo aiškiai sužeisti.

Indijoje gyvena daugiau kaip pusė pasaulio tigrų populiacijos – jos draustiniuose yra maždaug 2 226 šie gyvūnai, rodo naujausi, 2014 metų duomenys.

Ilgalūpiai lokiai, kurie ilgą laiką buvo gaudomi ir mokomi šokti dėl pramogos, kol ši praktika buvo uždrausta, turi ilgą snukį ir baltą „V“ formos dėmę ant krūtinės. Šie gyvūnai vis dar tampa brakonierių aukomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS