Neatsakingas elgesys: žvejų paliktas valas gulbiukui galėjo kainuoti gyvybę | KaunoDiena.lt

NEATSAKINGAS ELGESYS: ŽVEJŲ PALIKTAS VALAS GULBIUKUI GALĖJO KAINUOTI GYVYBĘ

  • 1

Praėjusią savaitę, gavę pranešimą, kad Joniškio rajone žolėse įsipainiojęs gulbės jauniklis, į įvykio vietą su pranešėju nuvyko Šiaulių valdybos Pakruojo aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

Pamatę plūduriuojantį gulbės jauniklį, aplinkosaugininkai į pagalbą pasitelkė Joniškio priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą, kuri nedelsiant sureagavo į iškvietimą, priplaukė ir išvadavo žvejybiniame vale įsipainiojusį jauniklį.

Valas buvo apsivijęs apie gulbiuko kojas ir sparną, taip pat baimintasi, kad į koją gali būti įsikabinęs ir žvejybinis kabliukas.

Sužeistą vandens paukštį teko vežti veterinarams – jie geranoriškai sutiko apžiūrėti gulbiuką ir išnarpliojo likusį valą. Jauniklis buvo saugiai sugrąžintas ir paleistas atgal į vandens telkinį.

Neatsakingi žvejai išmetė nutrūkusį žvejybinį valą, sužalojusį gulbės jauniklį, bet neabejingų žmonių rūpesčiu gulbiukas buvo išgelbėtas.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 5 273 2995.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

patriotas

Susipainiojusiu valu,pasaru maiseliu pilnos Nemuno,Kauno mariu pakrantes,nejau taip sunku juos issinesti PONAI ZVEJAI,ar uz jus tai turi daryt kiti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS