Nugaišo seniausias pasaulyje gorilos patinas – Ozzie buvo 61-eri | KaunoDiena.lt

NUGAIŠO SENIAUSIAS PASAULYJE GORILOS PATINAS – OZZIE BUVO 61-ERI

  • 0

Nugaišo seniausias pasaulyje gorilos patinas: žmogbeždžionei Ozzie buvo 61 metai, pranešė Atlantos zoologijos sodas JAV Džordžijos valstijoje.

„Mūsų širdys sudaužytos, nes mus paliko legenda“, – tviteryje rašė zoologijos sodas. Vakarų lygumų gorilą be gyvybės ženklų rado prižiūrėtojai. Mirties priežastis kol kas nežinoma. Tačiau gorila jau praėjusiomis dienomis buvo praradusi apetitą, jos veidas buvo patinęs. Ozzie buvo trečia seniausia pasaulio gorila.

Laukinėje gamtoje gorilos paprastai sulaukia apie 40 metų, zoologijos soduose – ir 50. Berlyno zoologijos sode gyvena seniausia pasaulyje gorilos patelė: Fatou balandį sukako 64 metai.

Pernai grupei gorilų Atlantos zoologijos sode, įskaitant Ozzie, buvo diagnozuotas koronavirusas. Oficialiai skelbta, kad jam pasireiškė tik lengvi infekcijos simptomai, rašė „USA Today“. 2009-aisiais Ozzie įėjo į zoologijos sodo istoriją – tapo pirmąja pasaulyje gorila, kuriai buvo pamatuotas kraujo spaudimas.

Zoologijos sodo direktorius Raymondas Kingas Ozzie mirtį pavadino didžiule netektimi. „Mes žinojome, kad ši akimirka kažkada ateis, tačiau ši neišvengiamybė nekeičia gilaus liūdesio, kurį jaučiame dėl legendos netekties“, – sakė jis.

Vakarų lygumų goriloms dėl brakonieriavimo ir jų biotopų nykimo gresia išnykimas. Per 25 metus jų skaičius, zoologijos sodo duomenimis, sumažėjo 60 proc., kai kuriose jų paplitimo teritorijose Vakarų Afrikoje – net 90 proc.

Ozzie palieka vaikus, vaikaičius ir net provaikaičius, kurie gyvena Atlantos zoologijos sode ir kituose zoologijos soduose JAV bei Kanadoje. Prieš kelias savaites zoologijos sode teko užmigdyti 59 metų gorilą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS