Pagalbos prireikė kelyje partrenktai ožkai | KaunoDiena.lt

PAGALBOS PRIREIKĖ KELYJE PARTRENKTAI OŽKAI

  • 0

Praėjusį ketvirtadienį fermos gyvūnus gelbėjanti organizacija  „Trys paršeliai“ sulaukė skambučio, kad kelyje Aukštadvaris - Prienai guli partrenktas naminis gyvūnas. Koks – tiksliai neaišku.

Dėl gausaus sniego „Trijų paršelių“ vadovei Viktorijai Naujokaitei nepavyko išvažiuoti iš sodybos, tad pagalbos kreiptasi į Aukštadvario seniūniją. Jos atstovai mielai sutiko nuvažiuoti į įvykio vietą ir pažiūrėti kokia gyvūno būklė, tačiau jo nuvežti į veterinarijos kliniką galimybės neturėjo. Seniūnijos darbuotojai ir policijos pareigūnai laukė iš Prienų atvykstant „Trijų paršelių“ savanorės Dovilės, kuri partrenktą ir negalinčią vaikščioti, bei drebančią ožką nuvežė į Stambiųjų gyvūnų kliniką Kaune.

Ožką gydanti veterinarė Jurgita Autukaitė nustatė, kad ožka išliesėjusi, iššokę dubens kaulai, stuburas, matosi šonkauliai, gleivinės anemiškos, nustatytas vienos pusės tešmens uždegimas, taip pat šlubavimas priekine ir galine koja.

Atlikti kraujo tyrimai parodė stiprų uždegimą. Paskirtas gydymas, gyvūnas sveiksta.

"Esame labai dėkingi visiems prisidėjusiems, kurių dėka per 2 valandas nuo pranešimo, ožkytė jau buvo veterinarijos klinikoje. Gyvūnas sveiksta ir kai būklė bus stabili, keliaus gyventi į saugius namus fermos gyvūnams „Trys paršeliai“. Čia ji galės leisti dienas su kitais išgelbėtais ožiais, avinais, karve" - pasakojo Viktorija Naujokaitė.

Taip pat džiaugiamės, kad mūsų tautiečių požiūris į gyvūną ir jo gerovę po truputį keičiasi ir atsiranda vis daugiau žmonių į savo namus priimančių kaip kompanionus ne tik šunis ir kates, bet ir  vištas, žąsis, ožkas ir avis.

 

GALERIJA

  • Stambiųjų gyvūnų klinikoje gydoma ožkytė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS