Prieglaudos: žmonės gyvūnus noriai ima ir antrojo karantino metu | KaunoDiena.lt

PRIEGLAUDOS: ŽMONĖS GYVŪNUS NORIAI IMA IR ANTROJO KARANTINO METU

Pirmojo karantino metu atsiradęs didesnis susidomėjimas beglobių gyvūnų globa neišblėso ir per antrąjį karantiną, teigia gyvūnų prieglaudos.

„Yra ta tendencija ir antrojo karantino metu. Noriai imami gyvūnai iš prieglaudų, yra žmonių, norinčių laikinai pagloboti. Atkreipiamas dėmesys ir į vyresnio amžiaus šunis, ir į kates“, – Eltai sakė gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ Vilniaus prieglaudos direktorė Vesta Auškalnienė.

Ji teigė, kad savanorių veikla prieglaudoje yra apribota dėl koronaviruso situacijos, tačiau žmonės noriai padeda.

„Per karantiną lankytojų į prieglaudą negalime priimti, tiesiog atvažiuoja šunis pavedžioti, lauke perduodame gyvūną. Parama gal šiek tiek apmažėjo, daugiau buvo prieš šventes, bet nepasakyčiau, kad visai nebūtų. Žmonės veža, aukoja, nori padėti“, – sakė V. Auškalnienė.

Truputį prasčiau yra su savanoriais – visgi karantinas, negalime priimti naujų žmonių, apmokyti nėra galimybių.

„Truputį prasčiau yra su savanoriais – visgi karantinas, negalime priimti naujų žmonių, apmokyti nėra galimybių“, – pridūrė prieglaudos vadovė.

Tuo metu „Nuaro“ direktorė Jurgita Gustaitienė sakė, kad stebimas didelis susidomėjimas gyvūnų globa.

„Pirmojo karantino metu tikrai buvo džiuginančių tendencijų, kadangi suradome namus daugeliui gyvūnų. Pradėjome vasaros laikotarpį ir rudenį turėdami tikrai labai nedidelius kiekius. Pavyzdžiui, jeigu Kaune turėjome 150 gyvūnų, galiausiai turėjome 18. Tie skaičiai daug ką pasako. Bijojome, kad gyvūnai nesugrįžtų atgal, buvo nuogąstavimų, kad gal žmonės tik šiuo metu paims, paskui grąžins, tačiau ne. Gyvūnai atgal nesugrįžo“, – Eltai sakė J. Gustaitienė.

Jos teigimu, šiuo metu, vos tik yra atsiranda skelbimas, gyvūnas iškart padovanojamas.

„Pavyzdžiui, praėjusią savaitę, per dvi dienas padovanojome gal penkiolika gyvūnų“, – teigė J. Gustaitienė.

„Nuaro“ vadovė svarstė, kad didesnį susidomėjimą gali lemti tai, kad žmonės turi daugiau laiko, kai kurie keičia gyvenimo būdą.

„Galbūt žmonės turi daugiau laiko pasižiūrėti socialinius tinklus, gal jie suprato, kad reikia keisti gyvenimo būdą, kelionės yra sustabdytos. Kai turi išvykti, tada žmonės gal (svarstydavo – ELTA), kur jie paliks išvykdami, gal reikės kažkaip spręsti dėl gyvūno“, – sakė J. Gustaitienė.

Jos teigimu, dalis žmonių svarsto išsikelti iš butų į namus, o tai irgi prisideda prie didesnio susidomėjimo gyvūnų globa.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kopustas.

Oi koks grazus katinukas, toki tik mylet, mylet ir buciuot ta mazyte niosyte.

Nepatogus

Smagu skaityti,kad mūsų mažieji draugai, randa naujus namus,o labiausiai žmonių šilumą ir globa jais! Tai didžiausias jų troškimas turėti draugą žmogų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS