Raudonasis Kryžius: klimato kaita yra didesnė grėsmė nei koronavirusas | KaunoDiena.lt

RAUDONASIS KRYŽIUS: KLIMATO KAITA YRA DIDESNĖ GRĖSMĖ NEI KORONAVIRUSAS

Pasaulis turėtų reaguoti į klimato kaitą taip pat skubiai, kaip reaguoja į koronaviruso krizę, antradienį pareiškė Raudonasis Kryžius, perspėdamas, kad visuotinis atšilimas pasauliui kelia didesnę grėsmę nei COVID-19.

Nors šiuo metu viso pasaulio dėmesį yra prikausčiusi pandemija, klimato kaita nenustoja daryti daug žalos, rašoma naujoje Tarptautinių Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų (IFRC) ataskaitoje.

Ataskaitoje apie visuotines katastrofas nuo XX a. 7 deš. IFRC teigia, kad pasaulyje nuo kovo, kai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė koronaviruso pandemiją, įvyko daugiau nei 100 didelio masto nelaimių, dauguma jų – susijusios su klimatu.

Šios nelaimės paveikė daugiau nei 50 mln. žmonių.

„Žinoma, COVID-19 yra čia, priešais mus, tai veikia mūsų šeimas, mūsų draugus, mūsų artimuosius. Tai yra labai, labai rimta krizė, su kuria dabar susiduria pasaulis“, – apie pandemiją, kuri pasiglemžė daugiau nei 1,3 mln. žmonių gyvybes, spaudos konferencijoje kalbėjo IFRC generalinis sekretorius Jaganas Chapagainas.

Vis dėlto, perspėjo jis, IFRC mano, kad „klimato kaita viduriniuoju ir ilguoju laikotarpiu turės daugiau įtakos žmonių gyvenimui ir Žemei“.

Nors kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad viena ar kelios vakcinos nuo COVID-19 bus prieinamos jau artimiausiu metu, J. Chapagainas pabrėžė, jog, „deja, bet nėra vakcinos nuo klimato kaitos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

TREČIOJO- KETVIRTOJO, PENKTOJO- ŠEŠTOJO , SEPTYNTOJO ir AŠTUNTOJO, DEVYNTOJO IR DEŠIMTOJO - ŽEMĖS AŠIES FIZINIŲ JUDĖJIMŲ ATYRADĖJAS, GEOFIZIKAS bei PROISTORIKAS, KAUNIETIS ROMUALDAS ZUBINAS, SENIAUSIOS LIETUVIŲ KALBOS DĖKA, ATRADO TAI, KO MŪSŲ LAIKAIS NEGALĖJO PADARYTI IR PASAULIO MOKSLININKAI! GARBĖ SENIAUSIAI ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBAI!

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

KLIMATO KAITA YRA NORMALUS GEOFIZINIS PROCESAS! LAIKAS MOKSLININKAMS PAŽINTI - TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIUOS , PRIEŠ 10 METŲ ATRADO - INŽINIERIUS PROISTORIKAS, GEOFIZIKAS, HIDROLOGAS - ASTRONOMAS KAUNIETIS ROMUALDAS ZUBINAS!!!!

Skaitytojas

Bet už tai nuo homo sovieticus vakcina yra - demokratija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS