Rygoje pastebėtas rudasis lokys | KaunoDiena.lt

RYGOJE PASTEBĖTAS RUDASIS LOKYS

Prie Bulupės upės netoli Rygos Buolderajos rajono buvo pastebėtas rudasis lokys, naujienų agentūrai LETA pranešė Gamtos apsaugos agentūros atstovė Elina Ezerina (Elyna Ezerinia).

Atrodo, kad lokys traukia į Kemerių nacionalinį parką, sakė E. Ezerina. Lokiai per trumpą laiką gali nukeliauti labai didelius atstumus, įveikdami net tokias gamtines kliūtis kaip upės.

Rudieji lokiai (Ursus arctos) Latvijoje yra saugoma rūšis. Lokių patelės gali sverti iki 150 kg, o patinai – iki 300 kilogramų. Rudieji lokiai gali gyventi ilgiau nei 30 metų. Paprastai jie mėgsta gyventi tankiai medžiais apaugusiose vietovėse ir dažniausiai vengia susidūrimų su žmonėmis, tačiau gali būti pavojingi, kai yra pažadinami iš žiemos miego, būna sužeisti arba kai lokių patelės yra su jaunikliais.

Laukinėje gamtoje susidūrus su lokiu, rekomenduojama prie jo nesiartinti ir kuo greičiau pasišalinti iš tos vietos, tačiau nebėgti ir neatsukti žvėriui nugaros.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

+++----

Atrodo, kad lokys traukia į Kemerių nacionalinį parką? Matyt jis nusipirkęs pažangiausią navigaciją.

nuskristi

'''rekomenduojama prie jo nesiartinti ir kuo greičiau pasišalinti iš tos vietos, tačiau nebėgti ir neatsukti žvėriui nugaros'''. Hmmmm, tai lieka vienas kelias pasišalinti - imti ir nuskristi.

Provincijoje nusibodo

į sostinę persikelia :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS