Žaibai netrenkia bet kur: jų labiausiai pamėgtos vietos Lietuvoje | KaunoDiena.lt

ŽAIBAI NETRENKIA BET KUR: JŲ LABIAUSIAI PAMĖGTOS VIETOS LIETUVOJE

  • 3

Pasirodo, kad žaibai netrenkia bet kur. Galima nustatyti tam tikras vietas, kur jie trankosi dažniausiai, praneša LNK.

Nors yra tokių mitų, kad žaibas niekada netrenks į tą pačią vietą. Duomenys rodo, kad tai nėra tiesa. Buvo atliktas gana įdomus tyrimas – ištirta milijonas žaibų Lietuvos teritorijoje. Paaiškėjo, kur šie trankosi dažniausiai.

Yra tekę girdėti, kad žaibai trenkia į aukščiausias vietas. Aukščiausia vieta yra Vilniaus televizijos bokštas, tai ten žaibai ir trankosi dažniausiai. Vėjo jėgainės taip pat dažnai žaibų trankomos, ypač netoli Ukmergės ir Pagėgių. Trečia žaibų labiausiai pamėgta vieta – Nemunas prie Birštono.

Galima susidaryti vaizdą, kurių vietų reikėtų vengti. Panemunėje žvejai netgi įspėjami, kad yra tam tikros vietos, kur žaibai dažniau trankosi. Nemuno ar kitų vandens telkinių krantinės yra didžiausios rizikos teritorijos, kur būti per audrą pavojinga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>>>Adamkėlis \\\\\.../////

>Gaila,jei ne.

Adamkelis

Ar į Turniškes niekad netrenkė ?

aukštaitis

Žaibas trenkiasi daugiausia ten, kur girdisi :tegul jį perkūnas.....O tikrai, mūsų kaimynystėje viename vienkiemyje žaibas sudegino namą, žmogus pasistatė antrą ir tą sudegina, tas pat ir su trečiu atsitiko. Daugiau ten nebestatė ir išsikėlė ir kitoje savo žemės vietoje įkūrė sodybą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS