Lietuvos mokslo taryboje – mokslo ir verslo bendradarbiavimo paieškos | KaunoDiena.lt

LIETUVOS MOKSLO TARYBOJE – MOKSLO IR VERSLO BENDRADARBIAVIMO PAIEŠKOS

Ketvirtadienį 13.30 val. Lietuvos mokslo taryboje bus apdovanoti geriausių rezultatų 2009 m. mokslinės praktikos metu pasiekę studentai ir moksliniai vadovai. 

Apdovanojimai bus įteikti 12 tyrėjų grupių, kurie pernai ne tik buvo pripažinti geriausiais, bet ir sulaukė privačių investuotojų  paskatinimo tęsti savo mokslinius darbus. Geriausiais pripažintų tyrėjų mokslinių projektų įgyvendinimui 2009 m. skirta finansinė „Philip Morris Baltic“ bei Investuotojų forumo parama. 

Anot studentų  mokslinės praktikos iniciatoriaus Lietuvoje dr. Gintaro Valinčiaus, ši Lietuvos mokslo tarybos ir partnerių iniciatyva pradėjo kurti naujas verslo ir mokslo bendradarbiavimo tradicijas Lietuvoje, o teikiama parama atveria galimybes svarių rezultatų pasiekusiems studentams kartu su savo moksliniais vadovais tęsti ir subrandinti pradėtą darbą.  

„Tai pirmasis kartas, kai privati kompanija tiesiogiai skyrė paramos lėšas  studentų mokslinei-tiriamajai veiklai,  tuo pripažindama studentų mokslinės veiklos skatinimo svarbą tiek visuomenei, tiek šalies ekonominio vystymosi perpsektyvai. Norime akademinės bendruomenės, mokslo politiką įgyvendinančių institucijų atstovus bei verslo bendruomenę norime telkti platesnei diskusijai apie tai, kaip galėtume atverti daugiau kelių verslo ir mokslo bendradarbiavimui“, – sako dr. Gintaras Valinčius.


Pasak „Philip Morris Baltic“ Korporacijos reikalų direktorės Baltijos šalims Aušros Balčiūnienės, jaunųjų tyrėjų ugdymas – svarbus ir prasmingas Lietuvai. „Kartu su verslo asociacija „Investors‘ Forum“ remiame unikalią Lietuvos mokslo tarybos iniciatyvą, nes tai – reali galimybė studentams dirbti kartu su pažangiausiais šalies mokslininkais, atlikti konkrečius mokslinius darbus, kurie galbūt taps naujais išradimais, garsinsiančiais mūsų šalį ir skatinančiais jos pažangą įvairiose mokslo srityse,“ –  sako Aušra Balčiūnienė. 

Renginyje dalyvaus studentų bei jaunųjų mokslininkų organizacijų  atstovai, tęstinės studentų mokslinės praktikos projekte dalyvavę  moklsininkai bei studentai, taip pat - Švietimo ir mokslo ministerijos, verslo bendruomenės atstovai. Po apdovanojimų apskritojo stalo diskusijoje ketinama aptarti verslo ir mokslo bendradarbiavimo plėtrą skatinant jaunuosius tyrėjus, pirmąsias patirtis ir galimybes. 

Apdovanojimai ir diskusija vyks Lietuvos mokslo tarybos Mažojoje salėje, renginio pradžia13.30.


Vieta: Lietuvos mokslo taryba
Adresas: Gedimino pr. 3, Vilnius
Laikas: balandžio 15 d. 13.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS